€40.000,- voor ontwikkeling nieuwe speeltuin Hernesseroord

Artikel geplaatst op: 23-5-2018

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 22 mei 2018 ontving Mark-Jan Koldijk, voorzitter van Stichting Kinderboerderij Hernesseroord, een cheque ter waarde van €40.000,- van Bianca Hoitzing, regiomanager Zuidwester. Dit bedrag is bedoeld voor de ontwikkeling van de nieuwe speeltuin op het terrein Hernesseroord in Middelharnis.

Bianca Hoitzing, regiomanager Zuidwester: "Regelmatig ontvangt Zuidwester giften, zoals schenkingen en nalatenschappen van cliënten. Deze gelden dienen ten goede te komen aan zoveel mogelijk cliënten van Zuidwester. In de afgelopen tien jaar heeft Zuidwester, regio Goeree-Overflakkee €40.000,- ontvangen. Een ontzettend mooi bedrag natuurlijk! Wij schenken dit aan Stichting Kinderboerderij Hernesseroord, zodat zij dit kunnen inzetten voor de ontwikkeling van een nieuwe speeltuin op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Wij zijn van mening dat de komst van een nieuwe speeltuin, waarbij verbinding en plezier centraal staan, een mooi initiatief is. Voor onze cliënten die op Hernesseroord wonen, zal deze speeltuin zeer zeker van meerwaarde zijn."

Rolstoelspeeltoestel

"Een deel van de schenking is afkomstig uit de nalatenschap van een cliënt die op Hernesseroord woonde", vertelt Bianca verder. "Zij had een ernstig meervoudige beperking en was daardoor rolstoelafhankelijk. Om nog eens extra te benadrukken dat wij hopen dat de speeltuin verbinding en plezier brengt voor iedereen met en zonder een beperking, willen wij dat er in ieder geval een rolstoelspeeltoestel wordt aangeschaft van het geschonken geld."

Werven van fondsen

Mark-Jan Koldijk, voorzitter Stichting Kinderboerderij Hernesseroord: "We zijn volop bezig met het werven van fondsen voor de realisatie van de nieuwe speeltuin, dus wij zijn natuurlijk ontzettend blij met dit grote bedrag! Wij zijn Zuidwester daarom ook enorm dankbaar. Om de speeltuin te realiseren is nog veel meer geld nodig. Door middel van sponsorwerving hopen we in de komende tijd voldoende financiële middelen te verkrijgen om te kunnen gaan starten met de aanleg van de speeltuin.

Ook geld sponsoren?

Wilt u ook geld sponsoren voor de nieuw te realiseren speeltuin op het terrein Hernesseroord in Middelharnis? Dat kan door geld over te maken naar de rekening van Stichting Kinderboerderij Hernesseroord te Middelharnis naar IBAN nummer: NL56RABO0321369262.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!