Eerste editie Landbouwpromotiedag as. zaterdag

Artikel geplaatst op: 22-5-2018

MIDDELHARNIS - Altijd al eens zelf in een grote landbouwmachine willen zitten? Dat kan aanstaande zaterdag 26 mei tijdens de allereerste landbouwpromotiedag aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 16.00 uur kennismaken met de moderne landbouw. Er staan allerlei machines en tractoren opgesteld, die mensen kunnen bekijken en waar ze zelf in mogen zitten. Er is een boerenmarkt, horeca en kinderactiviteiten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Het doel is een educatief evenement waarbij bezoekers meer te weten komen over de hedendaagse landbouw en leren om veilig om te gaan met grote landbouwmachines in het verkeer. Bezoekers ervaren dat het vaak lastig is om het verkeer goed te zien door de grote hoogte en de machines om je heen. Voor kinderen is er genoeg te beleven. Ze kunnen zich uitleven op het springkussen, dieren aaien in de kinderboerderij, zich laten schminken, een koe melken en de rodeostier bedwingen. Er is ook horeca aanwezig op het Diekhuusplein waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Het evenement is een initiatief van de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee en de Plattelandsjongeren. De Plattelandsjongeren organiseren om het jaar de TrekkerTrek in Dirksland. Dit jaar is er geen TrekkerTrek en organiseren ze de Landbouwpromotiedag. Mart Verbeek legt uit: "We willen landbouwers de kans geven om dicht bij het publiek te komen en te laten zien wat de landbouw vandaag de dag inhoudt." Hoeveel bezoekers hij verwacht? "Om je de waarheid te vertellen, ik heb geen idee, maar ik hoop op een een paar duizend bezoekers. Als het evenement aanslaat willen we het over twee jaar weer organiseren."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!