Eerste opruimacties Schoon Haringvliet

Artikel geplaatst op: 22-5-2018

HARINGVLIET - Schoon Haringvliet, een initiatief van IVN, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, ruimt afval langs het Haringvliet! Op 26 mei zijn er opruimacties in gemeente Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis en Westvoorne. Met de acties wil Schoon Haringvliet het Haringvliet schoner maken en voorkomen dat (plastic) afval in het water terecht komt. En dat is nodig, want vissen en vogels kunnen er bijvoorbeeld in verstrikt raken. Wie mee wil doen of zich aan wil melden kan informatie vinden op www.schoonharingvliet.nl.

Zwerfafval langs het water is slecht voor het milieu, dieren in het gebied zoals de lepelaar, steur en zeearend, en de mens. Daarnaast veroorzaakt het plastic soep in zeeën en oceanen. Afgelopen week was te lezen dat de EU een verbod wilt op wegwerpplastic in verband met de gevolgen voor het milieu. Ook langs het Haringvliet ligt het nodige afval dat makkelijk in het water terecht komt. Schoon Haringvliet organiseert een reeks opruimacties om dit te voorkomen.

Daarnaast moedigt het programma iedereen aan om ook dagelijks te helpen door elke keer iets mee te nemen en in de 'Doe mee verlos de zee jutbakken' te doen. Komende tijd zullen langs het strand van Rockanje tot aan Oostvoorne en langs het Haringvliet meer jutbakken worden geplaatst. Het doel van de jutbakken, geschonken door de partijen van AandeBak, is om zoveel mogelijk strandbezoekers bewuster te maken.

Behalve het organiseren van opruimacties zet Schoon Haringvliet in op preventie en op onderzoek naar bronnen, verspreiding en andere, innovatieve opruimmethoden.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!