Blokfluitfestijn in het Diekhuus

Artikel geplaatst op: 22-5-2018

MIDDELHARNIS - Het wordt een veelkleurig geheel in het Diekhuus op vrijdag 25 mei. Er zullen zo'n 30 leerlingen van de afdeling blokfluit van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee zich presenteren.

Er is een grote variatie in spelers, instrumenten, repertoire en niet te vergeten de instrumenten. De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn van de kleine sopranino t/m de heel grote contrabasblokfluit.De jongste spelers zijn in september begonnen, de iets oudere blokfluitisten hebben al zo'n 4/5 jaar les en spelen ook op alt blokfluiten. De zeer gevorderde leerlingen zullen zich presenteren in sonates voor blokfluit en klavecimbel .Er wordt ook veel in ensembleverband gespeeld. Het jongste ensemble speelt werk van de barokcomponist G.Ph. Telemann met klavecimbelbegeleiding, Allegro Vivace laat muziek horen uit de 19e eeuw van E. Chabrier en het ensemble Cunando zal stukken uit de opera Abdelazar van Purcell spelen. Muziek uit de 20e eeuw is vertegenwoordigd in de Concertino voor sopraan blokfluit van D. Hellbach met pianobegeleiding."We zijn Piet Westhoeve zeer dankbaar, hij speelt deze avond de begeleidingen, zowel op piano als klavecimbel", aldus de organisatie.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!