Expeditie Haringvliet gaat weer varen!

Artikel geplaatst op: 17-5-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 2 juni gaat Expeditie Haringvliet weer van start! Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet. Van 2 juni tot en met 30 september vaart de Waterbus een gevarieerde dienstregeling op verschillende dagen vanuit Rotterdam, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Dordrecht. Stap op en vaar naar Tiengemeten, Middelharnis, Hellevoetsluis, Stellendam en Willemstad.

In de maand juni vaart de Waterbus in de weekenden op zaterdag vanuit Rotterdam en op zondag vanuit Dordrecht richting het Haringvliet. In de zomervakantie wordt van dinsdag tot en met zondag gevaren. Kijk voor de exacte dienstregeling, vaardagen en afmeerlocaties op www.waterbus.nl/haringvliet. Net als afgelopen jaar kunnen reizigers voor Expeditie Haringvliet alleen online een ticket bestellen, waardoor je verzekerd bent van een plek aan boord.

Waterbus

De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Eric Schipper, directeur van Aquabus BV. waar de Waterbus onderdeel van uitmaakt, is blij met het voortzetten van de Expeditie in 2018. "Het Haringvliet ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en Dordrecht. De reis via het water is niet alleen een leuke beleving, maar tegelijkertijd ontlasten we daarmee ook het lokale wegennet."

Dagje uit

Expeditie Haringvliet biedt voor het hele gezin een mooi dagje uit. Op Tiengemeten is er voor kinderen een grote natuurspeelplaats en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bezoeken. Op Goeree-Overflakkee kun je een kijkje te nemen bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Hier worden zieke zeehondjes opgevangen en uiteindelijk weer vrijgelaten in de natuur. In Stellendam kun je ook een bezoek brengen aan de visafslag. Middelharnis heeft een gezellig winkelgebied en Willemstad is een oude vestingstad met forten en kerken. De horecavoorzieningen en de mooie uitzichten geven een heerlijk gevoel van vrijheid. Ook Hellevoetsluis biedt genoeg voor een dag vertier, ontdek bijvoorbeeld de historische Vesting.

Droomfondsproject Haringvliet

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet maakt onderdeel uit van het Droomfondsproject Haringvliet en komt mede tot stand door de financiële bijdrage van de omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op een steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra's naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de grote sternen en de lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend regelmatig overvliegen. In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en kunnen vissen zoals de zalm en steur weer tussen zee en rivier trekken.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!