Watersportvereniging Goeree neemt vernieuwde jachthaven in gebruik

Artikel geplaatst op: 8-5-2018

OUDDORP – Voor WSV (Watersportvereniging) Goeree was er zaterdag een feestelijk moment. Met trots kon de met noestere arbeid gerenoveerde en aangepaste nieuwe jachthaven aan het Grevelingenmeer in gebruik worden gesteld. Deze (buiten)haven maakt onderdeel uit van het totale complex, naast de al eerder vernieuwde oude vissershaven. Mevrouw Den Hollander (al tientallen jaren actief lid van de vereniging en oud-bestuurslid) viel de eer te beurt om de plechtigheid in daad vorm te geven. Haar helaas overleden echtgenoot Ludovic den Hollander was jarenlang voorzitter van WSV Goeree.

Door Jaap Ruizeveld

Het heeft de nodige euro's gekost, maar dan heb je ook wat. De havens zijn nu weer up to date, toekomstgericht klaar, met drijvende steigers, en berekend op de - wellicht in 2024/2025 - terugkeer van getijverschillen bij de geplande doorsteek in de Brouwersdam."Ja, trots", vertelt penningmeester Ed van Wijk. "Bij ons een hechte verenigingsband. Dat geeft een leuk en warm gevoel. Zie je in commerciële jachthavens een teruggang in bezette ligplaatsen, wij hebben een wachtlijst. Dit ondanks de uitbreiding - vooral voor kleinere jachten - van het aantal ligplaatsen van 175 naar 190. Een deel hiervan is beschikbaar voor passanten.

Waarborgfonds

Bij de uitgevoerde werkzaamheden was de inzet van vrijwilligers ook hier belangrijk. Een financieel gezond beleid, betrokkenheid van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport voor het verkrijgen van een lening en crowdfunding, dat alles heb je als optelsom nodig om de investeringen mogelijk te maken. Bij het waarborgfonds gaat het o.a. om support bij investeringen die als doel hebben het verduurzamen van accommodaties. Die mogelijk in aanmerking kunnen komen voor subsidie en waar men een borgstelling voor kan aanvragen.

Feessie

In de Ouddorpse jachthaven, met een sfeervol clubhuis 'De Reddingsboot', is het goed toeven. Faciliteiten zoals douchen, walstroom, toiletvoorzieningen, wastafels en Wifi. Daarnaast, zeker aantrekkelijk voor bezoekers/passanten, de mogelijkheid om fietsen te huren, om snel de badplaats met het horecarijke dorpscentrum te verkennen. De (her)opening van de nieuwe haven vormt gelijk ook de start van het nieuwe watersportseizoen. Dat is elke keer uitdagend, want wie wil nu niet graag strijden om de Goeree Cup? Ook organiseert het bestuur diverse onderlinge evenementen (uitjes) waardoor de verenigingsband wordt verstevigd. Allemaal redenen dus zaterdag voor een 'Ouddurps feessie' met versierde schepen, muzikale omlijsting en een buffet.

Populair

Voortdurend alert onderhoud is voor elke jachthaven noodzakelijk. Dat komt, zo geeft Ed van Wijk aan, onder andere tot uiting in het onder de steigers aangebrachte elektrasysteem. "Het ziet er gelikt uit," vertelt hij lachend. De havens zijn met een gemiddelde diepgang tot 2.20 meter goed bereikbaar. De Grevelingen is een sfeervol meer, dat bij zeilers populair is. De vooruitzichten voor de jachthaven, waar de WSV-vereniging Goeree zoals gemeld in 1971 is opgericht, kan zich met de vernieuwde accommodatie voorzichtig gaan richten op een gouden jubileum in 2021. Zeker gestimuleerd dat de vereniging ook al een keer een blauwe vlag in de wacht sleepte.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!