Huyskweker Stouten: Blozzom: de bij- en vlindervriendelijke terraspot

Artikel geplaatst op: 26-4-2018

OOSTERLAND – Het tuinseizoen is weer aangebroken en hiermee is ook voor de mensen van Huyskweker Stouten weer een drukke tijd gekomen. Dit jaar wordt als noviteit de Blozzom geïntroduceerd. Een terraspot waarin verschillende soorten zomerbloeiers en vaste planten staan die vlinders en bijen aantrekken.

Tekst en foto's: Adri van der Laan

"We halen de natuur terug in de tuin", legt John Stouten van Huyskweker Stouten in Oosterland uit. Hiermee doelt hij op het nieuwe product dat dit seizoen exclusief bij Huyskweker Stouten te koop is, de Blozzom. Ook Stouten weet dat insecten zoals vlinders en bijen door allerlei oorzaken het moeilijk hebben om te overleven. Daarnaast weet hij ook dat deze insecten van levensbelang zijn voor veel bomen, bloemen en planten want vlinders en bijen zorgen voor de bestuiving. Daarom verkoopt Huyskweker Stouten terraspotten waarvoor hij speciaal planten heeft uitgekozen die vlinders en bijen aantrekken en ook voldoende stuifmeel aanmaken.

Compleet

De potten worden onder de naam Blozzom verkocht en worden compleet geleverd. Men hoeft niet zelf meer aan de slag met tuinaarde en plantjes. De potten, voorzien van verschillende planten, kosten € 17,95 en ze kunnen direct thuis op de gewenste plaats gezet worden. "Het enig wat men hoeft te doen is nu en dan wat water geven", zodat de koper er het hele seizoen plezier van de kleurenpracht kunnen hebben. Niet alleen de kopers, ook de vlinders en bijen zullen de bloemen in de tuin waarderen. Blozzom wordt in standaardpotten geleverd en hebben geen waterreservoir zoals andere producten van het Schouwse familiebedrijf.Naast de aankoop van 'gewone' planten kan men bij Huyskweker Stouten ook terecht voor de succesvolle, tevoren ingeplante, plantenbakken met waterreservoir waardoor men niet meer dagelijks de planten hoeft te begieten. Verder heeft Stouten ook nog de 'omruilpotten'. Men koopt in het voorjaar de met bloemen ingeplante pot. Daarna kan men ieder voorjaar de hangpotten met waterreservoir omwisselen voor een nieuw ingevulde pot.

Kweekkassen

Binnen het bedrijf van de familie Stouten is sinds kort een nieuwe afdeling ontwikkeld. Zoon Bram Stouten presenteert in een deel van de kassen, onder de naam Buytens, een lijn van tuinkassen van verschillende afmetingen. Zo zijn er al kasjes voor mensen met een klein balkon, maar ook grotere voor hen die meer ruimte in hun tuin hebben. De kassen worden als bouwpakket geleverd en zijn desgewenst voorzien van allerlei mogelijkheden, zoals automatische raamopeners en horren. Daarnaast staan er terrasoverkappingen en verschillende tuinmeubelen opgesteld. Wie een overzicht wil van de collectie kan kijken op www.buytens.nl Maar wie zijn tuin echt mooi en doelmatig in wil richten moet natuurlijk een bezoek brengen aan Huyskweker Stouten. Daar staan de tuinmeubels, kassen en, niet te vergeten, de planten keurig uitgestald. Koffie en thee zijn gratis en ook de kinderen zijn welkom. Dus wie een nuttig half daagje 'uit' wil kan bij de familie Stouten terecht. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren de Open Huysdagen, die druk werden bezocht.Huyskweker Stouten is te vinden aan de Oudendijk 1A in Oosterland, komend vanaf Goeree-Overflakkee bij de rotonde voorbij Bruinisse rechtsaf en de borden volgen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!