Wielertocht 'Fiets voor Kenia' levert € 1.311,- euro op

Artikel geplaatst op: 24-4-2018

MIDDELHARNIS - Op zaterdagochtend 21 april verzamelden de eerste fietsers zich al om kwart over acht voor het XSARUS-kantoor aan de Hofjes in Middelharnis.

De rij voor de inschrijftafel ziet er een half uur later indrukwekkend uit. Gelukkig is er voor de wachtenden een hapje en een drankje beschikbaar, zodat iedereen met een gevulde maag aan de start kan verschijnen. Rond een uur of negen wordt het startschot gegeven voor maar liefst 140 fietsers. Van doorgewinterde coureurs tot gezinnen met jonge kinderen. Allemaal deden ze mee voor het goede doel van Stichting Hadassa Imani. Veldwerker van de Stichting, Frans Weller jr., zal met de opbrengst van de fietstocht de kinderen in de slums van Nairobi in Kenia helpen.

Perfect weer

Het weer is de fietsers zeer goed gezind; volop zon, blauwe lucht en een klein zuchtje wind. Perfect om de fietsroutes door de mooiste delen van Flakkee en Brabant af te leggen. Door de meeste gezinsfietsers werd een afstand van 25 kilometer afgelegd. De wat meer getrainde wielrenners konden kiezen uit afstanden van 42, 92 of 135 kilometer. Druppelsgewijs kwamen de diverse fietsers 's middags weer terug aan de Hofjes, waar het parkeerterrein ondertussen was verbouwd naar een heus terras. Inclusief ijskoude versnaperingen en nog steeds: zon. Al met al een mooie dag die resulteerde in een totale opbrengst van maar liefst € 1.311,- voor Stichting Hadassa Imani. Dank aan alle deelnemers en sponsors voor hun onmisbare bijdrage aan deze eerste editie van 'Fiets voor Kenia'. Er volgen er ongetwijfeld meer!


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!