Wielertocht 'Fiets voor Kenia' levert € 1.311,- euro op

Artikel geplaatst op: 24-4-2018

MIDDELHARNIS - Op zaterdagochtend 21 april verzamelden de eerste fietsers zich al om kwart over acht voor het XSARUS-kantoor aan de Hofjes in Middelharnis.

De rij voor de inschrijftafel ziet er een half uur later indrukwekkend uit. Gelukkig is er voor de wachtenden een hapje en een drankje beschikbaar, zodat iedereen met een gevulde maag aan de start kan verschijnen. Rond een uur of negen wordt het startschot gegeven voor maar liefst 140 fietsers. Van doorgewinterde coureurs tot gezinnen met jonge kinderen. Allemaal deden ze mee voor het goede doel van Stichting Hadassa Imani. Veldwerker van de Stichting, Frans Weller jr., zal met de opbrengst van de fietstocht de kinderen in de slums van Nairobi in Kenia helpen.

Perfect weer

Het weer is de fietsers zeer goed gezind; volop zon, blauwe lucht en een klein zuchtje wind. Perfect om de fietsroutes door de mooiste delen van Flakkee en Brabant af te leggen. Door de meeste gezinsfietsers werd een afstand van 25 kilometer afgelegd. De wat meer getrainde wielrenners konden kiezen uit afstanden van 42, 92 of 135 kilometer. Druppelsgewijs kwamen de diverse fietsers 's middags weer terug aan de Hofjes, waar het parkeerterrein ondertussen was verbouwd naar een heus terras. Inclusief ijskoude versnaperingen en nog steeds: zon. Al met al een mooie dag die resulteerde in een totale opbrengst van maar liefst € 1.311,- voor Stichting Hadassa Imani. Dank aan alle deelnemers en sponsors voor hun onmisbare bijdrage aan deze eerste editie van 'Fiets voor Kenia'. Er volgen er ongetwijfeld meer!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!