Expositie fototentoonstelling 'Vissers met oorringen'

Artikel geplaatst op: 24-4-2018

GOEDEREEDE - Het komt niet zo veel voor dat bij een opening van een expositie in de Goereese Toren, Goereese vissers in groten getale aanwezig zijn, maar zaterdag was dat nu juist wel het geval, want deze keer betrof het een expositie waar Goereese vissers zelf het onderwerp waren.

Tekst en foto: Adri van der Laan

André Kastelein van de Stichting Goereese Gemeenschap en beheerder van de Toren vertelde zaterdagmiddag aan het grote gezelschap dat bij de opening van de expositie aanwezig was, de aanleiding en achtergrond van de expositie rondom de oorringen. Zie hiervoor het artikel elders op deze pagina.

"Een droomklus", zo noemde fotograaf Arjo van der Graaff het fotograferen van de vissers. Hij had wat tips gekregen van een oud-studiegenoot, de wereldberoemde portretfotograaf Oscar Seijkens, die ook bij de opening van de expositie aanwezig was. Arjo was onder de indruk van het enthousiasme van de vissers. "Er was er een die op vrijdagmiddag van het schip stapte en gelijk bij mij de studio in dook". Arjo van der Graaff heeft gekozen voor zwart-wit met een kleine kleurtoevoeging. De portretten van de vissers zijn afgedrukt op aluminium panelen van één meter in het vierkant.

De schilderijen werden zaterdag door de afgebeelde vissers of hun familieleden onthuld.In de expositieruimte wordt in een aantal vitrines unieke fossielen uit de Noordzee tentoongesteld. De fossielen zijn beschikbaar gesteld door Noordzeevisser Kommer Tanis van het Goereese Havenhoofd.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!