Ontwikkelaars komen samen tijdens derde editie Code in the Middel

Artikel geplaatst op: 17-4-2018

MIDDELHARNIS - Dinsdagavond 10 april kwamen diverse 'coders' uit de regio samen voor alweer de derde editie van 'Code in the Middel'. Code in the Middel is een initiatief van Marcel Wenting, DevOps Engineer bij XSARUS. Hij zag in zijn woonplaats Breda diverse initiatieven waarbij programmeurs samenkomen om hun kennis te delen. "Op het eiland bestond zo'n initiatief nog niet, dus heb ik samen met een collega van XSARUS de stoute schoenen aangetrokken en het idee van Code in the Middel gelanceerd." De naam van de groep is een knipoog naar de regio. "We zitten hier in 'Middel'-harnis en vormen een mooi middelpunt voor Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. In elk van deze gebieden zijn al groepen developers te vinden die regelmatig bijeenkomen. Waarom niet op ons vakgebied de bruggen bouwen tussen deze groepen om kennis te delen en te laten zien wat wij vanaf ons eiland bijdragen?"

Dat er behoefte was aan een dergelijk initiatief was vorig jaar bij de eerste editie direct zichtbaar. "Er kwamen toen 40 developers uit de regio op af. Daar zaten ook developers bij van andere bedrijven in Middelharnis. We raakten aan de praat en inmiddels probeer ik samen met developers van Voogd & Voogd en COAS dit initiatief steeds groter te maken.", aldus Marcel.

Inmiddels hebben bijna 100 ontwikkelaars zich aangemeld voor de groep en afgelopen week vond de derde editie plaats volgens het vaste format: Vooraf samen eten, vervolgens een uur een inhoudelijk thema bespreken en daarna netwerken met de aanwezigen. "Het inhoudelijke thema is elke editie anders. De ene keer een onderwerp dat enorm vakinhoudelijk is, de andere keer een wat softer onderwerp. Afgelopen editie hebben we het gehad over de manier van communicatie tussen developers en managers. Een spreker die ook op landelijke conferenties optreedt en zelf veel development ervaring heeft, deelde zijn inzichten op de manier van communiceren in een organisatie. De voorbeelden die hij gebruikte zorgden voor veel herkenning onder de aanwezigen. We kijken dus terug op een wederom geslaagde avond."

De volgende editie van Code in the Middel zal nog voor de zomer plaatsvinden. Aanmelden voor de groep kan via meetup.com/Code-in-the-Middel. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de aankomende evenementen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!