Stichting 'De Klup' viert jubileumfeestje

Artikel geplaatst op: 16-4-2018

NIEUWE-TONGE – Afgelopen zaterdag vierde de Stichting 'De Klup' een gezellig feestje, vanwege het 30-jarig bestaan. Alle deelnemers waren naar camping 'De Grevelingen' in Battenoord gekomen voor een feestelijke middag met een hapje, drankje en een optreden van Circus Bolo. Gelijktijdig werd elders op het eiland gewandeld voor de jarige Stichting. Een deel van de opbrengst van de Tulpentocht is dit jaar namelijk bestemd voor De Klup. Een mooi verjaardagscadeau.

Door Mirjam Terhoeve

De Klup is sinds 1988 actief op het gebied van vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar en ouder. Gedurende het hele jaar worden tal van activiteiten georganiseerd in verschillende 'Klups', waaraan men kan meedoen. De Klup is niet gebonden aan een bepaalde zorginstelling of organisatie. Iedereen van het hele eiland, thuiswonend of in een woonvoorziening, is welkom. En daar is genoeg animo voor. De Stichting telt inmiddels zo'n 88 trouwe bezoekers, die worden begeleid door 28 vrijwilligers.

"Voor alle Klups telt, dat de gezelligheid boven alles gaat", vertelt secretaris en vrijwilliger Petra de Vos. "Het is gewoon een leuke mogelijkheid om mensen te ontmoeten, buiten je werk, dagbesteding of woongroep. Het heeft geen educatief of informatief karakter. Het is puur voor de hobby. De Klup bestaat uit vijf verschillende onderdelen, dus er is altijd wel een activiteit die bij je interesses past. Zo hebben we de Bowlingklup. Iedere twee weken wordt er gebowld in De Staver. Daarnaast hebben we ook maandelijks de Kompjoeterklup in het Albeda College, de Kookklup bij Entrez en de Wandelklup. Deze vertrekt vanaf Zuidwester. Voor deze klups geldt dat mensen lid moeten zijn om mee te kunnen doen. Verder hebben we maandelijks de Soosklup in De Zwaluw. Daar kan iedereen binnenlopen en meedoen. Er is elke keer een andere activiteit. De ene maand bingo, dan weer playback, knutselen of een sjoelwedstrijd. In ons programmaboekje is te vinden wat er te doen is. Natuurlijk wordt er bij alle klups altijd gezellig wat gedronken met elkaar. De leden betalen maandelijks een bedrag aan contributie, maar bij de Soosklup is het ook mogelijk om per keer te betalen".

Geen subsidie

Dat De Klup al 30 jaar bestaat, is volgens Petra te danken aan het enthousiasme van zowel de deelnemers als de vrijwilligers. "Sommigen zijn er al vanaf het begin bij", weet ze. "Wat ook leuk is om te vermelden, is dat we helemaal zonder subsidie draaien. We hebben natuurlijk inkomsten uit de contributies, maar daarnaast zijn een aantal bedrijven en organisaties bereid ons te sponsoren door middel van geld, materialen of ruimte. Dat is natuurlijk geweldig en we zijn ze er heel dankbaar voor. Dat biedt de mogelijkheid om de contributie betaalbaar te houden voor de deelnemers. In het verleden zijn er bovendien ook evenementen geweest die onze Stichting als 'goed doel' hebben ingezet en tijdens onze feestdag gebeurt dat ook bij de Tulpentocht".

Terwijl een groot aantal lopers en fietsers zich afgelopen zaterdag in het zweet werkten tijdens die tocht, genoten de deelnemers en de vrijwilligers van een gezellig jubileumfeestje bij de camping in Battenoord. Ze werden allemaal op de rode loper ontvangen met een glas champagne. In de schuur konden er spelletjes en workshops worden gedaan. Dat alles onder het genot van een hapje, drankje en frietje. Er was muziek, er was een circus en er kon worden meegezongen met de karaoke. Kortom, het was een zeer geslaagde middag.

Deelnemers en vrijwilligers welkom

Stichting 'De Klup' hoopt nog lang door te kunnen gaan met de activiteiten. "Vrijwilligers zijn dus altijd welkom", zegt Petra tot slot. "Men hoeft geen opleiding te hebben. Enthousiasme om de deelnemers te begeleiden is het belangrijkste. Ook nieuwe deelnemers kunnen zich melden. Vooral bij de Wandelklup kunnen er nog mensen bij. Belangrijk is wel, dat je niet teveel persoonlijke verzorging nodig hebt. De vrijwilligers zijn daar, zoals vermeld, niet voor opgeleid. Wij richten ons vooral op begeleiding bij de activiteiten. Maar schroom vooral niet om je aan te melden of kijk anders eens op de Facebookpagina van Stichting De Klup".

Vrijwilligers, die zich willen aanmelden of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Petra de Vos via 06-12834661.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!