Tommy van den Hooven kampioen van Nederland judo

Artikel geplaatst op: 16-4-2018

OUDDORP – Vorige week vond in Leek het NK plaats voor jongens en meisjes onder de 15 jaar. Via de districtskampioenschappen (3 weken geleden) had Tommy van den Hooven (14 jaar, uit Ouddorp) zich als districtskampioen weten te plaatsen voor dit nationale kampioenschap.

Tommy, trainend bij Mahorokan uit Maassluis, wist het hele seizoen al zijn toernooien waaraan hij deelnam al te winnen en was op dit NK torenhoog favoriet. En hij maakte deze favorietenrol zeker waar.In de klasse onder de 66 kg had Tommy in al zijn partijen niet meer dan één minuut nodig om zijn tegenstander met vol punt te vloeren. In zowel de halve finale (tegen Raghunath, ZH) als in de finale (tegen De Boer, MN) was de eerste aanval al goed voor de winst. Het kampioenschap van Nederland is een terechte beloning voor hem.Naast Tommy wist ook zijn clubgenoot Joshua de Lange (-46 kg) de titel voor zich op te eisen. Verder haalden Tobias Bosveld (-50 kg) en Phaedra Kappers (-57 kg) brons, waardoor Mahorokan kan terugkijken op een zeer succesvol verlopen Nederlands kampioenschap.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!