Kinderen CBS Het Kompas geven concert

Artikel geplaatst op: 16-4-2018

STELLENDAM - "Vivaldi schreef muziek, muziek met een verhaal, u kent hem allemaal…" Dit waren de beginregels van het introlied van het concert van de kinderen van de startgroep en groep 1, 2, 3 en 4 van basisschool CBS Het Kompas te Stellendam.

Zij werkten de afgelopen weken over het thema 'Vivaldi, de vier jaargetijden'. Ter afsluiting van het thema hebben ze een concert gegeven voor ouders, familieleden, bekenden van de school, uit het dorp en oudere omwonenden van de school. Dit mede in het kader van burgerschap.De kinderen hebben een prachtig concert gegeven. Kinderen, ook via deze weg: nogmaals een hele grote opsteker namens de juffen!De kinderen hebben gezongen over de vier seizoenen, vertelden er over en zelfs een van de leerlingen speelde een liedje op zijn viool. Prachtig!Dit alles was niet zo mooi tot stand gekomen als 'viooljuf' Heleen de Witte de kinderen en leerkrachten hierin niet begeleid had. Juf, nogmaals: hartelijk dank!

Op vrijdagmiddag gaven de leerlingen van groep 5 t/m 8 een tweede concert ter afsluiting van de themaweek. Als echte componisten hebben zij in groepjes muziekstukjes gecomponeerd en die tijdens het concert ten gehore gebracht. Het resultaat was heel divers, van toneelstukjes tot tweestemmige liederen. De kinderen hebben verschillende muziekinstrumenten bespeeld, zoals panfluit, bugel, piano en blokfluit. Mooi om te zien hoe jullie je talenten ingezet hebben voor dit concert. Ook erg fijn dat er zoveel ouders, familieleden en bekenden het concert bezochten. De kinderen kunnen terugkijken op een mooi en leerzaam moment.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!