Duizenden mensen nemen kijkje bij de boer

Artikel geplaatst op: 4-4-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Twee Aziatische dames maken met hun smartphone filmpjes van een koe die staat te genieten van de een knalgele ronddraaiende borstel. Ze kunnen hun ogen niet geloven. Kinderen scheuren rond op traptrekkers en de boer geeft uitleg over het omzetten van koeienmest naar 'groen gas', dat kan worden gebruikt om honderd huizen te verwarmen. Als klap op de vuurpijl wordt er een kalfje geboren. De boerderij van familie Ras is één van de bedrijven waar bezoekers een kijkje konden nemen op Tweede Paasdag.

Er zijn naar schatting zo'n tienduizend mensen die het evenement hebben bezocht. Miranda de Mik: "Het evenement is heel positief verlopen, ondanks de regen." De dag startte met een boerenontbijt in de schuur van familie Van der Velde in Herkingen. Het ontbijt was al een week van te voren uitverkocht, er schoven zo'n 170 mensen aan om te genieten van Flakkeese producten. Andere hoogtepunten waren de escaperoom op het bedrijf van familie Kastelein. Kinderen moesten opdrachten doen om het mysterie van de paardendief te ontrafelen. Dit was populair, want er stond een flinke rij kinderen te wachten om mee te kunnen doen. Het was op sommige plekken ontzettend druk, alleen al bij de familie Ras in Den Bommel waren er vierduizend bezoekers. Ook op andere locaties was het erg druk, zoals bij Manege De Dijkgraaf in Ouddorp. Kinderen mochten er zelf op een pony rijden en bezoekers konden meerijden met de huifkar en genieten van de demonstraties. De organisatie is blij dat alles - ondanks de drukte - vlekkeloos is verlopen. "Mensen komen echt van heinde en verre naar Goeree-Overflakkee. Kijk bij de Boer is een mooie promo voor het eiland."


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!