Vertrouwd gezicht terug bij Saers Optiek

Artikel geplaatst op: 4-4-2018

MIDDELHARNIS – Bij Saers Optiek in Middelharnis is een bekend en vertrouwd gezicht teruggekeerd. Het is Petra Saers, die de zaak twee jaar geleden verliet om als zzp'er in de optiekbranche aan de slag te gaan buiten Goeree-Overflakkee. "Ik miste de contacten met de klanten op het eiland", verklaart ze haar terugkeer. Gedurende vijftien jaar runde Petra Saers samen met Kees Verweij de zaak aan het Zandpad.

Door Kees van Rixoort

Vanaf half februari is Petra Saers parttime in de zaak van Saers Optiek aanwezig. "Ik zie veel klanten van toen weer terug. Ik merk dat het wordt gewaardeerd." Ze werkt er twee dagen in de week, samen met Bas Moerkerken, Robbin Meenderman en Arco Meenderman. De eerste is hbo-optometrist en contactlensspecialist, de tweede opticien mbo 4 en de derde mbo-opticien, mbo-optometrist en contactlensspecialist. Petra Saers is hbo-optometrist.

Oogzorg

Uit deze opsomming blijkt al dat optometrie een belangrijke rol speelt bij Saers Optiek. Een optometrist voert een oogonderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Het grote voordeel is dat klanten op een snelle manier de oogzorg krijgen die ze nodig hebben. "Bij afwijkingen sturen wij via de huisarts door naar een oogarts of andere specialist. Hierin onderscheiden wij ons van de prijsvechters in de optiek op tv en verkoop via internet", zegt Petra Saers. "Huisartsen kunnen patiënten in specifieke gevallen doorverwijzen naar de optometrist. Dat verkort de wachtlijsten bij de oogartsen."

Het gediplomeerde personeel kan met speciale apparatuur, waaronder een OCT-scan, zeer gedetailleerd diverse oogaandoeningen onderzoeken. Denk aan glaucoom (te hoge oogdruk) en maculadegeneratie (veroudering van het netvlies). Ook diabetespatiënten weten de weg naar Saers Optiek te vinden, namelijk voor de jaarlijkse oogcontrole.

Optometrisch onderzoek, contactlensaanpassingen, een uitgebreide oogmeting – het is allemaal mogelijk. Daar komt nog bij dat Saers Optiek een omvangrijk assortiment van monturen in huis heeft van onder andere Lindberg, Henry Julien, RayBan, Serengeti Face A Face en Kinto.

Geschiedenis

Saers Optiek is al meer dan honderd jaar een begrip op Goeree-Overflakkee. Een eeuw geleden ging de eerste generatie Saers al met een bakfiets met brillen over het eiland. In 1920 werd de bakfiets vervangen door een T-Ford en opende Saers een winkel in Sommelsdijk. In deze winkel kon men ook terecht voor bijvoorbeeld klokken, trouwringen en trouwreportages. De derde generatie Saers opende in de jaren 80 een optiekwinkel in Middelharnis. Na diverse verbouwingen groeide de zaak uit tot een gespecialiseerde opticien, waar alles draait om oogzorg, service en kwaliteit. Petra Saers is de vierde generatie.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!