Damtoernooi CBS De Hoeksteen weer een groot succes

Artikel geplaatst op: 4-4-2018

OOLTGENSPLAAT - De afgelopen weken hebben 26 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat voor het tiende jaar tegen elkaar gedamd om de titel 'Damkampioen van de school.'

Vanaf januari hebben ze op maandagmiddag, onder leiding van meester Jan Willem, na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen dammen.Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis, maar ook door opa's, oma's, ooms en tantes, druk geoefend werd.

Het damniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. Vooral in de fase na de poulewedstrijden werd de spanning hoger en werden er meer remises behaald.

Uiteindelijk bleven er 8 spelers over. Ook zij gingen weer een spannende strijd met elkaar aan, uiteindelijk werd Jona Huijer uit groep 7 de 'Schooldamkampioen.' Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker op zijn kamer zetten. Tweede werd Sjaak-Jan Nipius uit groep 8 (die 2 jaar geleden als groep 6 leerling heel knap 8e werd), derde Tygo de Waal uit groep 7 en vierde Dewi van Dam uit groep 8.

Op de 5e plaats eindigde Reijn Provily uit groep 7, op de 6e plaats Jada van Drongelen uit groep 6, op de 7e plaats Jasper Griffioen uit groep 8 en op de 8e plaats eindigde Jamie Molendijk uit groep 5. Heel knap van Jaimy, want voor het eerst uit de historie van onze dam-/schaaktoernooien wint iemand uit groep 5 een beker!)

Alle kinderen uit de top 8 kregen ook een beker mee naar huis. De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee. Al met al een geslaagd Schooldamtoernooi.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!