Interactieve kat voor bewoners Ebbe en Vloed

Artikel geplaatst op: 3-4-2018

OUDE-TONGE - Onlangs overhandigden leerlingen van OBS Het Startblok in Oude-Tonge een interactieve kat aan de bewoners van Ebbe en Vloed.

Interactieve dieren zijn robotdieren. Ze 'gedragen' zich als een echt dier, reageren op geluid en aanraking, maken geluid en hebben zelfs een hartslag. Bewoners zien een robotdier als een echte vriend. Het dier geeft gezelligheid en plezier omdat het reageert op de bewoner. Daarmee helpen ze ook tegen onrust en eenzaamheid.Juultje en Finn bedachten de naam Timmy. Samen met hun klasgenootjes brachten zij Timmy naar zijn nieuwe huis. 'We hebben sneeuwpopjes gemaakt en verkocht en van dat geld konden we een kat kopen' vertelden ze trots.Timmy is het eerste adoptiedier in Ebbe en Vloed. Verzorgende Ciska Rexwinkel is enthousiast over zijn komst. 'We zijn blij dat hij er is. De bewoners hebben al een mooi plekje voor hem gereserveerd op de stoel bij het raam. Zodra ze de kat zien reageren ze positief. Voor hen is het een echte kat.' En inderdaad, na een vrolijke miauw van Timmy reageerde een mevrouw vertederd: 'Ach, kom maar liefje!'.

Adoptieprogramma

Diverse bewoners op de woonzorglocaties van CuraMare genieten al van een interactieve kat, dankzij het door CuraMare ontwikkelde adoptieprogramma voor interactieve dieren.Met het programma 'adopteert' een bewoner of een woongroep gratis een interactieve kat of hond. Het dier blijft van het adoptieprogramma, zodat zij vraag en aanbod goed op elkaar kunnen afstemmen.Particulieren, bedrijven en goede doelen worden betrokken om de toenemende vraag naar deze bijzondere dieren te vervullen. Er is keuze uit een witte, rode of grijze kat en een goudblonde pup. Het adoptieprogramma is er voor alle cliënten van CuraMare Thuis- en Ouderenzorg.

Meer weten over het adoptieprogramma? Kijk dan snel op https://www.curamare.nl/adoptieprogramma


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!