Nieuw speeltoestel voor De Flipjes

Artikel geplaatst op: 3-4-2018

OUDDORP - Speeltuin De Flipjes is vorige week woensdag open gegaan maar vanwege de kou en vooral de regen viel die dag vooral letterlijk in het water. Zaterdag was het anders: kinderen uit Ouddorp en van ver daarbuiten speelden naar hartenlust op de pas opgeknapte speeltoestellen. Later in de middag kwam daar nog een gloednieuw speeltoestel bij: de 'Boomtoppenloop'.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De afgelopen weken was het voor de bestuursleden en voor een aantal andere vrijwilligers van De Flipjes een drukke tijd geweest. Het was bijna april en dan is het gebruikelijk dat Speeltuin De Flipjes haar poorten weer opent. Na de wintersluiting moest het terrein weer opgeknapt worden en de toestellen weer 'speelklaar' worden gemaakt voordat het nieuwe seizoen begint.De seizoenstart van de speeltuin had dit jaar wat extra aandacht nodig want zaterdag werd een nieuw speeltoestel in gebruik genomen. In de afgelopen tijd werd een 'boomtoppenloop' geplaatst. Via touwen en netten kunnen de kinderen zich langs verschillende torens voortbewegen. Iets wat natuurlijk heel goed bij de speeltuingebruikers in de smaak viel. Voor dat het zover was moest het toestel natuurlijk officieel geopend worden.Normaal gesproken worden dergelijk officiële handelingen verzorgd door de kernwethouder. Maar deze keer was burgemeester Ada Grootenboer bereid gevonden om de 'eerste klim' te verrichten. Raadslid Dirk Pijl die, in de directe nabijheid van De Flipjes is opgegroeid en daarom een groot deel van zijn kinderjaren binnen de hekken van De Flipjes heeft doorgebracht, had een goed woordje bij de burgemeester gedaan.

Applaus

Onder het toeziend oog van een groot aantal kinderen, bestuursleden en vrijwilligers prikte zij een aantal ballonnen lek, waardoor de toegang tot de 'Boomtoppenloop' vrij kwam, zodat zij als eerste het toestel kon proberen. Maar voordat ze dit deed sprak ze haar waardering uit voor De Flipjes die al bijna 65 jaar - zonder subsidie - ieder jaar weer opnieuw veel kinderen en hun ouders weten te vermaken. En dat vond ze een applaus waard. Vervolgens beklom zij het nieuwe speeltoestel wat ongetwijfeld veel kinderen haar het komende seizoen na zullen doen.Na het officiële moment kregen de kinderen allemaal een gratis ijsje aangeboden door het bestuur van De Flipjes. Ondanks het frisse weer was hier ook veel belangstelling voor.

Meer info is te vinden op www.speeltuindeflipjes.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!