Zaterdag 8 september GO-Classic kwalitatief hoogstaand wielerevenement

Artikel geplaatst op: 2-4-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Vorige week zette Renata Brabander, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet, haar handtekening onder een contract. Hiermee wordt de bank ook dit jaar weer hoofdsponsor van de GO-Classic. Het wielerevenement dat weer in september wordt gehouden. De voorbereidingen voor de zesde editie zijn in volle gang.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Zaterdag 8 september zal Middelharnis en een groot deel van Goeree-Overflakkee weer in het teken staan van de GO-Classic. Het wielerevenement - dat ontstaan als sportieve activiteit vanuit de Rotary Goeree-Overflakkee - trekt ieder jaar meer bezoekers. Dit komt volgens de organisatoren omdat de GO-Classic een begrip is geworden in bij de toerrijders in ons land, maar ook in landen er omheen. De kwaliteit van de tocht heeft hier alles mee te maken, zo leggen de mensen van de Rotary uit. Bram Cornelissen, Jan van der Slik, Flip Bokelaar en Jan Verhage van deze serviceorganisatie, zijn heel blij met de goede waardering die het evenement steeds weer opnieuw krijgt van de deelnemers. De tocht heeft ook een goede naam bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Na de vierde editie kreeg GO-Classic drie sterren van de NTFU toegewezen en dat was de hoogste waardering. "Bij de beoordeling worden verschillende zaken gekeurd, zoals de veiligheid, de voorzieningen, de bewegwijzering en de totale organisatie. Dit jaar heeft NTFU een nieuwe ranking ingevoerd de toekenning van sterren heeft plaatst gemaakt voor andere termen. GO-Classic heeft nu de kwalificatie 'Extra goed geregeld' meegekregen en dat is hetzelfde hoogste niveau als drie sterren. Daar zijn we best wel trots op", verzekert Jan Verhage. De mensen GO-Classic leggen uit dat deze hoge kwalificatie vooral te danken is aan de passie en het enthousiasme van de vele vrijwilligers die zich bij de voorbereiding en op de dag zelf zich voor de volle honderd procent inzetten om het evenement in goede orde te laten verlopen.

Sponsoring

De hoofdsponsor van het evenement is ook dit jaar weer Rabobank Het Haringvliet. Directievoorzitter Renata Brabander zette vorige week haar handtekening onder het sponsorcontract. Ze legt uit dat de Rabobank niet ieder jaar automatisch de hoofdsponsor is van het evenement. "We bekijken dit ieder jaar opnieuw, maar we gaan geen contract voor een aantal jaren aan", legt ze uit. Wel geeft ze aan dat de bank een band heeft met GO-Classic. Renata is zelf ook een fietsliefhebber en daarom heeft ze vorig jaar, na het lossen van het startschot ook de kortste route meegereden. In de afgelopen jaren heeft een aantal klanten van de bank, meestal medewerkers van bedrijven, in groepen aan de GO-Classic deelgenomen. De Rabobank heeft dit altijd sterk gestimuleerd. Deze keer gaat men ook de medewerkers van de bank oproepen aan de tocht mee te doen. Naast de bank zijn er nog een groot aantal sponsoren van bedrijven en organisaties.

Goede doelen

De organisatie van GO-Classic heeft ook dit jaar weer een aantal goede doelen waarvoor men 'op de fiets stapt'. Vorig jaar was het laatste jaar dat de Leontien Foundation het grote sponsordoel was. Het contract met oud-wereldkampioen Leontien Zijlaard-van Moorsel, die bij het opzetten van de tour veel advies heeft gegeven, afgelopen. Dit jaar zijn het de volgende goede doelen die vanuit de opbrengst van de tocht gesteund worden: De Speultuun bij Hernesseroord, een internationaal hulpverleningsdoel van de Rotary en de Hersenstichting, waarvoor het wielrennersteam 'De Vrienden van Carmen' op het eiland actief zijn.

In de route is in de komende editie weinig veranderd er is alleen een kleine aanpassing in de route over Schouwen. Bij Ouddorp is een nieuwe pauzepost ingericht. Ook de start- en finishplaats is hetzelfde: het Beneden Zandpad voor het Diekhuusplein. De start is op zaterdagochtend tussen half negen en half tien en er kan weer ingeschreven worden in Het Edudelta College aan de Schoolstraat. Hier zal ook het ontbijt worden geserveerd aan de VIP-deelnemers.

In kader :

Voorinschrijving

Wie mee wil doen met de GO-Classic kan zich vanaf nu al voor het evenement inschrijven. Per 1 april is de nieuwe website www.go-classic.nl in de lucht. Er kan dan worden ingeschreven op één van de drie routes met de bekende afstanden: 70 km over het middendeel van het eiland, de 115 km route die langs de randen van het eiland loopt en de route van 150 km die via de Brouwersdam voor een deel over de kop van Schouwen is uitgezet. Op de website staan ook meer bijzonderheden over de toertocht.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!