Afsluiting 'Masterclass' op CSG Prins Maurits

Artikel geplaatst op: 29-3-2018

MIDDELHARNIS - De Masterclass op de PM is een uitdaging voor leerlingen in klas V5 èn voor kinderen in groep 7 of 8 van de basisschool, die wel wat extra werk aankunnen.

Leerlingen uit klas V5 leren zo om zelf een onderzoek op te zetten en te begeleiden, maar ook sociale vaardigheden zoals kinderen helpen, begeleiden, motiveren. En ze leren zelf les te geven!De kinderen van de basisschool komen alvast in contact met een andere manier van leren, zoals dat vooral in het vwo gebeurt. En ze zijn een middagje uit de eigen groep om op de PM onderzoek te doen en samen te werken met andere kinderen!

Afsluiting

Afgelopen vrijdag, 23 maart, was de afsluiting van deze zogenaamde 'masterclass'. Maar liefst 55 kinderen presenteerden de uitkomsten van hun onderzoek aan ouders/verzorgers en andere belangstellenden, na vele weken werk, op CSG Prins Maurits te Middelharnis.Er waren presentaties over verschillende onderwerpen die met 'duurzaamheid' te maken hebben, zoals luchtvervuiling, groene energie, verpakkingsvrije winkels e.d. Ook vertelden de kinderen over hun bezoek aan de 'Energy Beurs'. En er is een groepje bij wethouder Feller geweest, om hun bevindingen m.b.t. het verkeer op Goeree-Overflakkee te presenteren.Na afloop ontvingen de kinderen een certificaat èn de complimenten van hun eigen begeleider.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!