Slagerij Van Zuidland uitgebreid en heringericht

Artikel geplaatst op: 27-3-2018

DIRKSLAND - Vrijdag was het een drukte van belang bij Slagerij Van Zuidland aan de Boomvliet. Deze dag was ter gelegenheid van de heropening van de slagerij de loper voor de klanten uitgelegd. Velen konden het vergrote en vernieuwde interieur van de ambachtelijke slagerij bewonderen.

Door Adri van der Laan

Tussen alle felicitaties en complimenten door tonen slager Lau en Janneke van Zuidland met trots de grondig vernieuwde winkel. Uitbreiding van de verkoopruimte en slagerij was nodig omdat het aantal klanten nog steeds toeneemt, zowel in de winkel als in de verkoopwagen. Daardoor was er meer werkruimte nodig om de producten voor de winkel en verkoopwagen - die op verschillende markten in de regio staat - klaar te maken.Er vallen verschillende dingen op in de vernieuwde winkel. Zo is het interieur volledig vernieuwd en is er een aparte 'vleeswarenhoek' gecreëerd. Een kast waar de onderdelen van rund, varkens, zuiglam aan het stuk te zien zijn (dry aged). Maar het meest in het oog springend is dat de bezoekers van de winkel ook de slagers nog beter aan het werk kunnen zien, want de slagerij en de verkoopruimte is één geheel geworden. "We hebben niets te verbergen", lacht Lau van Zuidland. "De klanten kunnen zien hoe we het vlees gereedmaken en de mensen van de verkoop kunnen op deze manier goed communiceren met de slagers die dichtbij aan het werk zijn. Volgens de slager geeft het contact met de klanten de medewerkers ook veel meer energie, want het is natuurlijk fijn werken als men al in de winkel waardering krijgt voor het kwaliteitsproduct dat men in de slagerij vervaardigt. "Ondanks dat we dankbaar zijn voor wat we nu gerealiseerd hebben, is dat mede te danken aan de trouwe klandizie en de grandioze inzet van ons gehele team en ons gezin".

Ambachtelijk

Ondanks dat er veel is veranderd, is de service van de ambachtelijke slagerij onveranderd gebleven. Het varkens- en rundvlees wordt evenals het kippenvlees betrokken van gekwalificeerde bedrijven uit de regio.Van Zuidland is blij dat er na deze verbouwing genoeg ruimte is gecreëerd voor zijn slagers. Juist nu het barbecueseizoen weer aanbreekt en de vraag naar complete vleespakketten toeneemt, zal deze extra ruimte vast en zeker goed benut gaan worden. Maar natuurlijk ook voor het samenstellen van buffetten waar het hele jaar vraag naar is, is de ruimte bijzonder geschikt. De slager hoopt nog vele jaren zo te mogen werken en straks samen met zoon Jaap, die de opleiding van slager volgt en de praktijk van de slagers aangereikt krijgt, aldus het slagersechtpaar.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!