Wandel (weer) mee met de Nationale Diabetes Challenge!

Artikel geplaatst op: 27-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200 en dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Ook dit jaar doet Zorggroep Haringvliet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).Vorig jaar deden huisartsenpraktijk Westplaat (Sommelsdijk) en Kop van 't Eiland (Ouddorp) mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Er is gebleken dat de wandelgroepen daadwerkelijk bijdragen aan een betere leefstijl van de wandelaars. Zowel lichamelijk als psychisch voelt men zich beter.Vooralsnog vanuit één locatie op het eiland, is het mogelijk om aan te sluiten en mee te wandelen. Evenals vorig jaar doet Huisartsenpraktijk Westplaat uit Sommelsdijk mee met de NDC.De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16-20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van de praktijk mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wordt 5, 10 of 15 km gewandeld. De vierde dag van die vierdaagse gaat de groep, met diegenen die dat willen, naar Amsterdam om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.Huisartsenpraktijk Westplaat organiseert een informatiebijeenkomst over NDC op woensdag 4 april om 19.00 uur in de praktijk in Sommelsdijk, Antoon Coolenstraat 110.De wekelijkse wandelingen zullen zijn op maandagavond. De eerste avond staat ingepland op maandag 16 april om 18.30 uur.Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom!De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om zoveel mogelijk Nederlanders met diabetes in beweging te brengen.Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org.Meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepwestplaat.Indien u meer informatie wenst over de wandelgroep of aanwezig wilt zijn op de informatiebijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Huisartsenpraktijk Westplaat: Trix Joustra, Praktijkondersteuner, telefoonnummer 0187-482144 of via e-mail: tjoustra@ezorg.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!