Tulpentelers en Eilandmarketing present tijdens zevende Tulpenwandeltocht

Artikel geplaatst op: 27-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Tulpenwandeltocht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 april. De tocht bevat weer een aantal nieuwe onderdelen waarover de organisatie graag nadere uitleg geeft. Bij de organisatie van deze zevende editie van de tocht wordt nauw samengewerkt met Eilandmarketing, omdat de Tulpenwandeltocht een belangrijk product is bij de 'exposure' van het eiland.

Door: Adri van der Laan

Hans Meijer en André Groenendijk, twee van de eerste initiatiefnemers van de Tulpenwandeltocht, kijken bedenkelijk naar buiten. De vraag of er vanwege de ongewoon lage temperaturen er half april al tulpen in bloei zullen staan, komt de afgelopen tijd regelmatig in hun gedachten. Maar ze houden moed, "want een tulpenteler heeft ons verzekerd dat de vroege tulpen tijdens de tocht vast en zeker in bloei zullen staan". Dit is een groot verschil met vorig jaar, toen er aan een aantal telers is gevraagd om "even te wachten met het koppen" tot na de wandeltocht.De Tulpenwandeltocht wordt steeds meer een begrip en velen uit heel Nederland en daarbuiten hebben ook dit jaar weer belangstelling voor de tocht getoond. Deze belangstelling geldt niet alleen voor het natuurschoon in de Flakkeese polders, maar vooral voor 'de tulp' waardoor het eiland steeds meer positief op de kaart wordt gezet. Desirée Megens, medewerker bij de EilandMarketing, is trots op het eiland. 'Het eiland heeft zoveel moois te bieden, denk aan de bijvoorbeeld aan de stranden, natuurgebieden en de eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. De Tulpenwandeltocht combineert twee mooie dingen: wandelen en fietsen, met de bloeiende tulp op Goeree-Overflakkee. Deze combinatie wordt vastgelegd door Wim van Vossen, die bij één van de stempelposten – bij bloembollenkweker Mastenbroek – aanwezig is om een foto van de wandelaars te nemen. Deze foto kunnen deelnemers downloaden en op hun eigen Facebookpagina plaatsen. De leukste foto valt in de prijzen!

Toenemende belangstelling

De belangstelling voor het karakteristieke wandelevenement is in stijgende lijn, zo verduidelijken André en Hans. Zo liepen er vorige jaar 1091 wandelaars mee en daarnaast waren er 155 fietsers, rolstoelers en scootmobielers. "Het is dus één van de grootste wandelevenementen in de regio geworden en een goede oefening voor de Omloop die in augustus wordt gehouden".Dit jaar zijn weer dezelfde afstanden als vorig jaar uitgezet. Zo zijn er de lange routes van 25 en 40 km en de kortere van 17,5 en 10 km. Voor de route van 25 km kunnen ook fietsers zich inschrijven, want volgens de organisatie is dit onderdeel ook vorig jaar goed bevallen. Of de rolstoelers meedoen is nog de vraag, want vorig jaar waren hiervoor weinig deelnemers. De scootmobielers zullen waarschijnlijk wel van de partij zijn. De organisatie PGGO heeft hiervoor al haar medewerking toegezegd.

Stempelposten

Dit jaar zal er nog meer aandacht worden besteed aan de stempelposten. De belangrijkste stempelpost, waar alle afstanden langskomen, is die op het terrein van Mastenbroek Bloembollen aan de Rijzenburgseweg bij Sommelsdijk. Naast de stand van Eilandmarketing is daar ook veel informatie te vinden over de tulp en de tulpenteelt in de stand van LTO/KAB/Plattelandsjongeren GO, verder is daar muziek, geproduceerd door het draaiorgel De Kleine Victoria. Een andere stempelpost is café De Tram in Nieuwe-Tonge, waar Harmonie Apollo voor de wandelaars zullen spelen. Molen D'Oranjeboom in Nieuwe-Tonge is geopend. Verder staat bij een aantal afstanden het terrein van de Modelvliegclub op het programma, waar mogelijk Boerenkapel optredens verzorgt. Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica in Stad aan 't Haringvliet zullen ook worden aangedaan. Inwoners van Stad zorgen voor pannenkoeken.

Goede doelen

Natuurlijk is ook dit jaar weer de opbrengst bestemd voor twee goede – lokale – doelen. Dat is de Stichting Best Buddies GO en Stichting De Klup GO, deze organisatie viert dit jaar haar 30-jarig jubileum en juist op de avond na de Tulpenwandeltocht wordt dit met een groot feest gevierd. De organisatie verzekert dat ook dit jaar weer de volledig opbrengst en het sponsorbedrag naar de goede doelen gaan.André Groenendijk en Hans Meijer verzekeren dat met het evenement er een verbinding wordt gelegd tussen verschillende instanties, verenigingen en mensen "Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn smelten deze dag mooi samen".

In kader bij artikel

Tulpenwandeltocht

De tocht wordt zaterdag 14 april gelopen, hieronder volgt meer info:Start en finish is vanaf het terrein van MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 in Middelharnis.De routes 25 en 40 km starten tussen 8.00 en 10.00 uur;De 17,5 en 10 km starten tussen 9.00 en 12.00 uur;De 25 km fietsen start tussen 13.00 en 14.00 uur.De tijd waarop iedereen binnen moet zijn is 17.00 uur.

Deelnemers aan de 10 km-tocht worden per bus of taxibusjes vervoerd naar een tulpenrijk gebied tussen Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge. Vandaaruit wordt gestart.Het inschrijfgeld dat vóór de start moet worden voldaan is € 3,50. Kinderen doen gratis mee.Meer info: www.avflakkee.nl of Facebook, zoeken op 'tulpenwandeltocht'.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!