Binnenkort weer Concert@School

Artikel geplaatst op: 26-3-2018

MIDDELHARNIS – Het derde Concert@School komt eraan! Een prachtig en uniek muzikaal evenement op CSG Prins Maurits (PM) te Middelharnis, met eigen medewerkers van de school als concertgevers. Bij de Prins Maurits werken veel mensen die op hoog tot zeer hoog niveau musiceren. En het was het initiatief van één van hen om met dat muzikale talent iets voor de samenleving te organiseren, in combinatie met het steunen van een goed doel. Beide keren dat het Concert@School gehouden werd was het een doorslaand succes dat vele bezoekers trok. De verwachting is dat dit tijdens de derde editie, op vrijdagavond 6 april a.s., niet anders zal zijn.

Door Hans Villerius

Het initiatief voor het Concert@School kwam van één van de medewerkers van de PM: Johan van Broekhoven. "We hebben hier zoveel collega's die op niveau musiceren", vertelt hij, "het leek me mooi wanneer we als school een muzikaal evenement zouden organiseren, een concert bijvoorbeeld, waarvan je kunt zeggen dat het samenbindend is, waarin kwaliteit wordt geleverd en waar een goed doel aan verbonden is." Het idee om zo'n evenement te organiseren werd op school warm ontvangen. Rector Adam van Heest van de PM: "Vanuit de Prins Maurits zoeken we heel bewust verbindingen te leggen met onze 'buitenwereld', de samenleving waar we middenin staan en waar we onderdeel van zijn. Als school 'neem' je veel van de samenleving, van de ouders, maar door een prachtig concert aan te bieden, met een opbrengst voor het goede doel, kunnen we ook wat teruggeven." Met een knipoog naar de naam Concert@Sea kreeg dit concert op de PM de naam Concert@School. Die naamvariant is overigens de enige 'link' naar eerstgenoemd concert, want op de PM betreft het een puur klassiek concert.

Uniek

De opzet van het Concert@School is op het eiland uniek. Vanuit een school die in de regio een centrale plek inneemt verzorgen collega's voor het publiek een hoogwaardig breed gericht klassiek concert, zowel instrumentaal als vocaal, zowel solistisch als in ensemblespel en met zowel geestelijke- als niet-geestelijke muziek. Tijdens het Concert@School wordt op diverse instrumenten gemusiceerd én er wordt vocale muziek ten gehore gebracht, zodat een veelzijdig geheel ontstaat. Op het programma staan werken van zowel 'oude schrijvers' als hedendaagse componisten. Op het programma prijken onder andere de namen van Bach, Van Beethoven, Charpentier, Chopin, Mendelssohn, Mozart, Purcell en Sweelinck. Als solisten treden op Johan van Broekhoven, Hans van Heemst, Jan van Luik, Hester van der Male en Margriet van Wingerden. Het vocale duo Marjo Heij en Petra Kievit laat ook weer van zich horen, met ook nu weer een ludieke song. Vermeldenswaard is ook het optreden van een samengesteld personeelskoor dat uit geoefende zangers bestaat en onder leiding staat van muziekdocent Marco van 't Hof. Aan het eind van het concert is er een centrale afsluiting, dat een ludiek geheel zal vormen en waarbij alle meewerkende musici maar ook het publiek bij betrokken zal worden. Het geheel bedoelt een ongedwongen karakter te hebben. En na afloop kan nog worden genoten van een hapje en een drankje.

Goed doel

Het goede doel, waarvoor tijdens de concertavond een collecte zal worden gehouden, is Établissement College Daniël in Frankrijk. Een collega-school van de PM, waarmee de Middelharnisse scholengemeenschap al ruim tien jaar een uitwisselingsprogramma onderhoudt, zowel met de vakgroep Frans als met het schoolkoor. Omdat College Daniël een christelijke school is ontvangt deze in Frankrijk geen geldelijke overheidssteun. Financieel rondkomen is dan ook een hele opgave en graag draagt de PM met Concert@School 2018 een steentje bij aan het christelijk onderwijs dat daar gegeven wordt.

Veel belangstelling

Het talrijke publiek dat vorige keren aanwezig was stond er perplex van met welk muzikaal talent diverse schoolcollega's van de PM begiftigd zijn en tot welke muzikale prestaties mensen in staat zijn die in het dagelijks leven 'slechts' hobbymatig met muziek bezig zijn, dus niet als professional, maar wel op professioneel niveau musiceren. De luisteraars van vorige keren zullen er ongetwijfeld ook nu weer zijn, maar natuurlijk is iedereen welkom. Er wordt weer veel belangstelling verwacht. De toegang is gratis, maar voor een goed verloop van de organisatie wordt het wel op prijs gesteld als luisteraars van tevoren even laten weten dat ze willen komen. Dat kan via de mail: info@csgpm.nl. Er is inloop vanaf 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!