SGP verliest zetels, maar is toch tevreden over behoud positie

Artikel geplaatst op: 22-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Laat ik beginnen met onze kiezers te bedanken dat zij ons opnieuw tot de grootste partij op het eiland hebben gebracht. Kijkend naar de uitslag, is het verschil in aantal stemmen tussen SGP en VKGO vrij klein (119 stemmen). Er zijn nu veranderingen ontstaan. Uiteindelijk mogen wij met 7 vertegenwoordigers verder gaan. Dat betekent wel een verlies van 2 zetels ten opzichte van de huidige inbreng. Natuurlijk is dat jammer". zegt SGP-lijstaanvoerder Kees van Dam. Bij het eind van de Uitslagavond waren er, zonder de nog te verdelen restzetels, aan de SGP 6.1 zetels toebedeeld. Dat liep bij de definitieve invulling toch op naar 7.

Door Jaap Ruizeveld

"Wij hebben de afgelopen jaren onze verantwoordelijkheid genomen. Zijn moeilijke onderwerpen niet uit de weg gegaan. Soms moesten wij minder prettige besluiten nemen. Keuzes maken en dat heeft bewoners geraakt. Dat je daar, zo wordt gesteld, op wordt afgerekend door kiezers is dan jammer. Omdat, als je het niet zo had aangepakt, er vermoedelijk meer negatieve ontwikkelingen op ons bord waren gelegd. In zulke zaken zie je dat in debatten verschillen ontstaan tussen coalitie en oppositie. Vijf jaar hebben wij aan het roer gestaan. In de coalitie steeds nauw samengewerkt. Hebben onze best gedaan in de raad om zoveel als mogelijk was - gezamenlijk - tot besluiten te komen voor ons mooie eiland en haar bewoners. Van Dam is naast dankbaar toch ook wel tevreden met de uitslag van de verkiezingen. Het hogere opkomstpercentage (68%) heeft duidelijk mede invloed gehad op de eindscore. Dat percentage lag in 2012 nog op 55%. De meeste stemmen vergaarde de SGP in locatie Eben Haëzer in Ouddorp (554 stemmen). Het laagst in de ingevoegde schoollocatie De Sjem (16 stemmen).


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!