Voorjaarsmarkt op eerste lentedag

Artikel geplaatst op: 21-3-2018

SOMMELSDIJK – In woonzorgcomplex Nieuw Rijssenburgh te Sommelsdijk was woensdag 21 maart de centrale hal veranderd in een soort markthal. Het was er weer tijd voor de jaarlijkse Voorjaarsmarkt, die toepasselijk werd gehouden op de eerste lentedag. In diverse kramen en op tal van verkooptafels lag allerlei koopwaar uitgestald. Enkele ondernemers waren er vertegenwoordigd, maar voor het overige waren het vooral producten die in eigen huis gemaakt waren, bijvoorbeeld door bewoners die actief zijn op de handwerkclub, of door mensen die in de bibliotheek helpen. Bijzonder aan deze markt is dat er geen winstoogmerk aan verbonden is, maar dat het puur als activiteit bedoeld is voor de bewoners, dat ze weer even wat anders zien en horen én mensen uit het dorp kunnen ontmoeten, want die weten de Voorjaarsmarkt ook goed te vinden. En ook omdat het 21 maart stemdag was voor de gemeenteraadsverkiezing en voor het raadgevend referendum, was er heel wat aanloop naar Nieuw Rijsenburgh, naar het stembureau hier. Organisator van de Voorjaarsmarkt Lia Vervloet, coördinator van het vrijwilligerswerk in Nieuw Rijsenburgh, had het deze dag prima naar haar zin. Een gezellige bedrijvigheid en bewoners die een verzetje hebben: ingrediënten genoeg voor een geslaagde dag, met dank aan de vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet. (Tekst en foto's: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!