Verkiezingsbord van GOS met hakenkruis beklad

Artikel geplaatst op: 21-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Verwerpelijk, ontoelaatbaar en teleurstellend. Een samenvatting van algemene reacties op het bekladden van een sandwichbord in Oude-Tonge enkele dagen voor de raadsverkiezingen. Het betrof lijst 8(GOS), Hanna IJzerman-Jobse. Samen met Sebastiaan Both lijstaanvoerder van Goeree-Overflakkee Samen. Het aangebrachte hakenkruis werd door insiders al snel gezien als een uiting van grote spanning en rivaliteit tussen een 'aanhanger' van lijst 10 en GOS. Het blijkt echter zelfs persoonlijk gericht te zijn. Burgemeester Grootenboer zorgde er voor dat het besmeurde sandwichbord door de gemeente snel na constatering werd verwijderd.

Door Jaap Ruizeveld, Foto: Jelle Gunneweg

Hanna Ijzerman toont zich erg verdrietig door het gebeuren. Omdat zij inmiddels weet wie de bekladding heeft aangebracht zal zij maandag bij de politie aangifte doen. " Deze daad is een foute afspiegeling van hetgeen er leeft op het eiland dat ik als een vriendelijk en tolerant woongebied heb leren kennen. Dat iemand blijkbaar een hekel aan mij heeft en ook het politiek niet met mij eens is, dat kan. Maar dan praat je daar met elkaar over", zegt Hanna. "Dit raakt je diep. Het is laag bij de grond". Begin deze week had zij over het gebeuren contact met de burgemeester die haar van de gesignaleerde bekladding op de hoogte bracht alsmede over de maatregelen die direct door de gemeentelijke dienst ter verwijdering zijn genomen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!