Alternatieve mini-marathon bij PSC De Dijkgraaf

Artikel geplaatst op: 19-3-2018

OUDDORP - Het was de bedoeling dat zaterdag een 'Voorjaarsmenmarathon' zou worden verreden bij Paardensportcentrum De Dijkgraaf. Maar vanwege de winterse weersomstandigheden kon dit niet doorgaan. Er werd voor een alternatief gekozen.

Tekst en foto's: Adri van der Laan

Het alternatief was het houden van een mini-marathon, die vanwege het koude weer binnen werd gehouden. Een enthousiast aantal menners bond met elkaar de strijd aan. De deelnemers die vanwege de aangekondigde voorjaarsmarathon naar Ouddorp waren gekomen, waren niet alleen afkomstig van het eiland, maar ook nog uit de regio Den Haag, waar het paardensportcentrum eerder was gevestigd.Anne van Dijk van PSC De Dijkgraaf vertelt dat veel 'oude bekenden' uit het Westland regelmatig ook in Ouddorp te vinden zijn.Het voor zaterdag uitgezette parcours werd door een gevarieerd aantal menners gereden. Er waren nog heel jonge menners bij, maar ook al wat oudere. Verder werden de wedstrijden verreden door verschillende soorten paarden. Al met al was het een interessant gebeuren, waarbij de menners het parcours op snelheid af te rijden, natuurlijk dient het parcours ook foutloos te worden verreden.Volgens Anne van Dijk komt er steeds meer belangstelling voor de mensport. Er worden, evenals in het 'gewone' paardrijden, lessen gegeven door ervaren instructeurs. "We krijgen het steeds drukker", geeft Anne aan, want velen weten PSC De Dijkgraaf aan de Hofdijksweg te vinden. Voor het komende seizoen is er weer een uitgebreid programma gesteld. Wie hier meer over wil weten, kan gerust binnen stappen bij het paardensportcentrum. Veel informatie staat ook op www.pscdedijkgraaf.nl en op de Facebookpagina.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!