Olga Commandeur stimuleert senioren om in beweging te komen

Artikel geplaatst op: 19-3-2018

MIDDELHARNIS – Ruim 120 belangstellende vitale senioren hadden maandagmiddag vol enthousiaste verwachting de uitnodiging aangenomen om in Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk te luisteren naar en te bewegen onder leiding van Olga Commandeur. Oud-atlete. Halve finaliste op de Olympische Spelen (1984) in Los Angeles en in 1975 al jeugd-wereldrecordhoudster op de 800 meter. Vooral bekend (vanaf het jaar 2000) van het dagelijkse (Max) ochtend tv-programma 'Nederland in beweging'.

Door Jaap Ruizeveld

Vanuit haar eigen bedrijf, Olga Commandeur Promotions, deelt zij niet alleen in samenwerking met partnerinstellingen een visie om te bewegen, maar inspireert zij vooral senioren zich met oefeningen in te spannen om daarmee de vitaliteit van het lichaam te stimuleren. De bijeenkomst in Het Prieel (De Staver) was georganiseerd door de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. Met als thema: 'Wat beweegt je?'

Beweegtuinen

Olga lichtte, na welkomstwoorden van PCOB-voorzitter Jan van Gurp en wethouder volksgezondheid Gerrit de Jong, het belang toe om als ouderen in beweging te blijven. Dat niet alleen, want ook jongeren worden uitgenodigd om de iPad en onder meer de mobiele telefoon niet doorlopend te gebruiken, maar in de frisse buitenlucht aan sportieve recreatieactiviteiten mee te doen. Op het eiland heeft Olga al eerder de zogenaamde Beweegtuinen geopend.

Onderhouden

Door mee te doen ervaar je de positieve invloed die het op je lichaam heeft, vertelde Olga Commandeur. Maar het moet ook onderhouden worden, voegde de oud-atlete er gelijk aan toe. Wethouder De Jong gaf aan dat de gemeente Goeree-Overflakkee de doelstelling van harte onderschrijft en positief (met een subsidie) honoreerde. Na de introductie was het tijd om letterlijk in beweging te komen. Ruimte maken om aan de oefeningen intensief mee te kunnen doen. Laagdrempelig. Ontspannen. Een plezierig PCOB- beweeg-evenement. Het leidde al snel ook tot nieuwe sociale contacten. Lichaam en brein actief gebruiken. Het gaf velen een voldaan gevoel.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!