Round Table weet het meeste over Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 19-3-2018

SOMMELSDIJK – Tachtig vragen kregen de deelnemers van de Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz over zich uitgestort. Na een lange avond in een vol Prieel (in De Staver) mocht het team van Round Table Goeree-Overflakkee, een serviceclub met jongere leden, zich winnaar noemen.

(Door Kees van Rixoort)

De Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz is een initiatief van de Lions Goeree-Overflakkee. Na twee wat meer bescheiden afleveringen in Het Diekhuus maakte de serviceclub dit jaar een sprong voorwaarts door het Prieel af te huren. Niet minder dan 42 teams schreven zich in voor de quiz, wat een afgeladen zaal opleverde.

"Het is spannender en veel moeilijker. Hopelijk hebben we ook een hogere opbrengst voor het goede doel", aldus Rien Jan Benschop, president van de eilandelijke Lions. Het goede doel is de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, meer specifiek de familiesuites. "Alles is voor het goede doel, ook het welkomstdrankje betaalt u zelf."

De quizvragen waren ingedeeld in vier blokken. Eerst moesten de deelnemers locaties op Goeree-Overflakkee bepalen aan de hand van foto's met een niet altijd voor de hand liggend perspectief. Daarna kwamen de oude plaatjes aan bod en kreeg de zaal de opdracht onder meer verdwenen scholen, zwembaden en fabrieken te lokaliseren. Nog lastiger werd het in de derde ronde, waarin de quizmakers hadden geput uit de tot op heden verschenen edities van TOF Magazine. Veel deelnemers gingen de mist in toen ze de bijnamen van inwoners van Middelharnis, Ooltgensplaat en Oude-Tonge moesten raden. De laatste twintig vragen gingen over uitdrukkingen in dialect: op z'n Flakkees gezeit. Quizmaster Rudie Heintjes leidde de deelnemende teams vakkundig door de avond. Een klein technisch mankement kon hem niet van de wijs brengen.

De Ronde Tafel/Round Table etaleerde dus de meeste kennis over Goeree-Overflakkee. Daarachter eindigden de teams van FidesWonen, VVD Goeree-Overflakkee, Den Hollander Advocaten en Woongoed Goeree-Overflakkee. Deze - en alle andere teams - hebben over twee jaar de kans om revanche te nemen. Want dan is de volgende Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!