Meedoen met de Gemiva-SVG Groep

Artikel geplaatst op: 19-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Vorige week was het de week van 'De Zorg en Welzijn'. In het kader van deze week zette de Gemiva-SVG Groep de deuren open van al haar locaties, om iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen met de activiteiten. Zo kon men eens bezien of het werken en meehelpen in deze organisatie iets zou zijn voor nu of in de toekomst. De mogelijkheden waren zeer divers. Van koekjes bakken bij Serviceteam Ebbe en Vloed tot volksdansen in D'n Duyt en de stal bezoeken bij 'De Bonte Koe', om zomaar wat voorbeelden te noemen.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt op diverse locaties op Goeree-Overflakkee. Al naar gelang hun interesse en mogelijkheden kunnen de cliënten van de Gemiva-groep allerlei werkzaamheden en activiteiten verrichten op een locatie die het best bij hen past. Cliënten met belangstelling voor dieren kunnen zich uitleven bij De Bonte Koe. Wie meer van de horeca houdt kan meehelpen in lunchroom en cadeauwinkel Entrez. Verder zijn er ook nog de locaties KDC De Regenboog, AC D'n Duyt, Serviceteam De Driehoek in de Sjem aan de Koningin Julianaweg en de woning 't Getij. Vorige week werden overal de deuren geopend en kon eenieder eens binnenkijken en een rondleiding krijgen, maar vooral ook meedoen met de activiteiten.

Eigen taak

Zo ook bij Serviceteam Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, gevestigd in Ebbe en Vloed. Persoonlijk begeleider Rob van der Poel gaf graag uitleg over de activiteiten waarmee de cliënten hier bezig zijn. "Deze locatie bestaat nu vier jaar", vertelt hij, "en het was eerst alleen bedoeld voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Daar zijn echter ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen met psychische problemen aan toegevoegd. Het was heel spannend of dat goed zou gaan, maar onze zorg was ongegrond. Het gaat geweldig samen. We hebben hier in het Serviceteam een groep van 24 cliënten. Een groot deel van hen woont en werkt ook hier. De overigen zetten zich in op de andere locaties van de Gemiva-Groep. De cliënten die bij Serviceteam Ebbe en Vloed werkzaam zijn, worden betrokken bij tal van activiteiten en werkzaamheden. Zo wordt hier al het drukwerk verzorgd voor de locaties van de Gemiva en ook voor CuraMare. Boekjes, folders, buttons, het personeelsblad, noem maar op. Ook andere organisaties en particulieren doen regelmatig een beroep op deze service"."Er zijn ook cliënten die meehelpen in de spoelkeuken en in het restaurant", gaat hij verder. "De tafels indekken en afruimen. De bloemetjes en de planten verzorgen, koffie rondbrengen, enzovoort. Weer anderen helpen met de was of in het winkeltje. Liefhebbers van buitenactiviteiten bekommeren zich op de plantenbakken en de vijver met de vissen. Iedereen heeft op die manier zijn eigen taak. Verder worden er ook werkzaamheden door onze cliënten uitgevoerd op voetbalvereniging DBGC en basisschool De Bron. Kortom, al naar gelang de interesses zijn er tal van activiteiten waarvoor de cliënten zich kunnen inzetten".

Compliment

"Per dag werken er 3 begeleiders samen met 20 cliënten". Dan is het soms nodig om activiteiten op een bepaalde manier te organiseren om overal oren en ogen te hebben. Gelukkig kunnen we hier rekenen op een grote groep vrijwilligers en hebben we regelmatig stagiaires. Die zouden we echt niet willen missen. Maar al met al is het heel gezellig en loopt het allemaal prima. Natuurlijk gaan niet alle werkzaamheden even vlug, maar als men daar rekening mee houdt en weet dat het eindresultaat prima in orde is, dan is er geen enkel probleem. De cliënten zetten zich het hele jaar ontzettend enthousiast in, behalve met de feestdagen. Als we dan daarna te horen krijgen van de bewoners en het vaste personeel van Ebbe en Vloed dat ze ons gemist hebben, ja, dan weet je dat we wat goeds neerzetten. Dat is het mooiste compliment wat we kunnen krijgen".

Meer informatie over alle locaties en de activiteiten van de Gemiva-SVG Groep is te vinden op www.gemiva-svg.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!