Nieuw Rijsenburgh zet themamaaltijden weer op de menukaart

Artikel geplaatst op: 16-3-2018

SOMMELSDIJK – In woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh is een oude traditie in ere hersteld. Een traditie die in het afgebroken verzorgingshuis De Goede Ree er nog was, maar die na de overgang naar Nieuw Rijsenburgh voorbij was. Tot vorige week donderdagavond. Het initiatief ertoe kwam uit het vrijwilligerswerk en het horecateam, en donderdagavond was het er weer, voor de eerste keer: de themamaaltijd. Een happening die er niet alleen voor de bewoners van Nieuw Rijsenburgh is, maar waaraan iedere inwoner van Sommelsdijk en Middelharnis deel kan nemen.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Met rond de honderd eters was deze eerste themamaaltijd meteen weer een groot succes. Naast bewoners van het zorgcentrum waren er ook van buitenaf. Van Het Oudeland, uit de nabijgelegen Olympiaflat en uit appartementencomplex Den Hoogen Caemer. Daar waren folders verspreid en verscheidene bewoners maakten dankbaar gebruik van deze mogelijkheid om gezellig met anderen te genieten van een overheerlijk driegangenmenu, voor bewoners van Nieuw Rijsenburgh voor de vriendelijke prijs van € 5 per persoon en voor mensen van buiten het woonzorgcentrum voor de eveneens sympathieke prijs van € 12,50 per persoon; beide bedragen zijn exclusief drankjes.De themamaaltijden zullen veelal zijn gekoppeld aan een bepaald land, maar kunnen ook in het teken staan van bijvoorbeeld Pasen of Kerst. Deze eerste keer was het de Duitse keuken waaruit werd opgeschept, met als voorgerecht een Kartoffelsalade, als hoofdgerecht Schnitzel en Bratwurst met stoofpeertjes en zuurkool, gekookte aardappel en rösti rondjes. En als nagerecht was er warme Apfelstrudel met slagroom, vanillesaus en ijs. Dit alles met een smaak en kwaliteit van hoog culinair niveau. Dat is ook de insteek ervan. "Nieuw Rijsenburgh heeft een goede status, maar uit de keuken valt nóg meer te halen. Je kunt er zoveel moois mee doen, waarbij je de medewerkers van het hele horecateam in hun kracht zet. In dat kader hebben we ook de themamaaltijden weer opgepakt", geeft het organiserend comité aan. In principe zal eenmaal in de twee maanden een themamaaltijd worden gehouden. Die van donderdagavond was min of meer een proef, om te zien wat ervoor nodig is, wat het kost, wat het opbrengt, en natuurlijk wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarnaast is het de bedoeling om vanaf 3 april a.s. het restaurant van Nieuw Rijsenburgh echt een restaurantfunctie te geven, met de mogelijkheid er tussen de middag te lunchen en 's avonds te dineren. Meer info hierover volgt nog.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!