Organisatie Omloop roept dorpen op voor ideeën

Artikel geplaatst op: 13-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het duurt nog even voor het zover is, maar de voorbereidingen voor de negenentwintigste Omloop zijn al in volle gang. Vorige week werd op een bijzondere wijze het wandelevenement gepresenteerd. Deze keer niet in een zaal maar 'gewoon' in 'De Huiskamer van Flakkee' van Rietje Barelds, gesitueerd in het Klein Handelsgebouw in Sommelsdijk.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Het bestuur van De Omloop heeft dit keer er voor gekozen om de nieuwe editie van de wandeltocht te presenteren in het programma 'De Huiskamer van Flakkee', dat door RTV Slogo wordt uitgezonden. Dit omdat men in de aanloop van het evenement nog meer de social media wil inzetten om bekendheid te geven aan de activiteiten. Het filmpje van 'De Huiskamer' kan hierbij een goed hulpmiddel zijn.De voorzitter van het Omloopbestuur, Willem-Jan Kom, gaf in de hem toegemeten zendtijd toelichting op de komende Omloop van 24 en 25 augustus. Hij gaf aan dat er in de route van de Omloop dit jaar weinig veranderd zal worden ten opzichte van vorig jaar. Er zullen dezelfde routes worden afgelegd over dezelfde afstanden. Willem-Jan erkende desgevraagd dat de route over het strand vorig jaar erg zwaar was. In het verleden is deze route al ingekort maar deze route over het strand is "toch een speerpunt van de Omloop" en de zwaarte hangt ook af van de weersomstandigheden waar de organisatie natuurlijk niets kan veranderen.

Lichtjestocht

Een bijzonder deel van de Omloop is vorige jaar ingevoerd en dat was een grandioos succes. Het gaat om de twintig kilometer naar Goedereede. Een tocht die veel deelnemers trok en afgesloten werd met een feestje in het stadje. Willem-Jan Kom gaf aan dat dit een groot succes is geweest. Deze afstand werd aan de Omloop toegevoegd op initiatief van enkele Goereeërs die vorig jaar beloofden voor een aantal lopers te zorgen en die belofte werd meer dan waar gemaakt. Volgens Willem-Jan zou het mooi zijn als er van deze toch een 'lichtjestocht' werd gemaakt. Niet alleen de wandelaars zouden 'verlicht' moeten zijn maar ook de woningen op Goeree-Havenhoofd en in Goedereede zouden feestelijk verlicht kunnen worden.Een belangrijke bijdrage aan een geslaagde Omloop kunnen ook andere dorpen geven waar doorheen de wandelaars voorbij komen. Er zijn volgens Willem-Jan al mooie initiatieven onderweg maar nieuwe ideeën van bijvoorbeeld Dorpsraden of Oranjeverenigingen zijn altijd welkom. Zij kunnen zich melden via de site www.omloop.comRietje Barelds vroeg of de route van de kinderomloop, die voor een groot deel over het industrieterrein loopt, niet gewijzigd kan worden omdat deze omgeving niet zo stimulerend voor de kinderen werkt. Bij het Omloopbestuur was deze klacht ook binnengekomen en Kom beloofde dat dit mee zal worden genomen en gekeken wordt of er iets aan gedaan kan worden.

Goede doel

Naast andere goede doelen is ook dit jaar is het Sophia Kinderziekenhuis weer het grote goede doel. Kinderarts Sascha Verbruggen schoof ook aan de 'huiskamertafel' aan. Hij werkt op de kinder-ic in het Rotterdamse ziekenhuis. Hij gaf aan heel blij te zijn dat De Omloop ook dit jaar weer voor het ziekenhuis heeft gekozen. Dokter Verbruggen legt uit dat 'early mobilisation' belangrijk is in het kinderzieken. Er zijn veel ernstig zieke kinderen die veel en langdurig op bed liggen. Uit onderzoek is gebleken dat het genezingsproces wordt bevorderd als deze kinderen zo vroeg mogelijk worden gemobiliseerd. Hiervoor zijn specifieke hulpmiddelen nodig die niet uit de gewone middelen kunnen worden betaald. "We hebben geld nodig voor bedfietsen en specifieke stoelen waarmee ook erg zieke kinderen in beweging kunnen worden gebracht", daarmee zou de opbrengst van de Omloop een goede bestemming krijgen.

Wandelgemeente

Het Omloopbestuur hoopt dat het goede doel, maar ook de toenemende populariteit van het wandelen op het eiland er velen toe zullen aanzetten om zich in te schrijven voor één van de afstanden van de Omloop. Willem-Jan Kom maakte tijdens de opname gebruik van de gelegenheid om de kijkers op te roepen ook een stem uit te brengen op Goeree-Overflakkee nu ze één van de genomineerden is voor 'wandelgemeente van het jaar'. Dit kan via www.wandelgemeentevanhetjaar.nlMeer informatie over Omloop is te vinden op www.omloop.com In de komende tijd zullen er regelmatig in deze krant artikelen verschijnen met wetenswaardigheden rondom de organisatie van het wandelevenement.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!