Herbestemmingssubsidie voor drie Flakkeese monumenten

Artikel geplaatst op: 6-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Onder andere voor drie Rijksmonumenten op Goeree-Overflakkee heeft het ministerie van OCW subsidie beschikbaar gesteld. Het gaat om het raadhuis in Ooltgensplaat, boerderij Zeldenrust in Den Bommel en de Kwakstee in Melissant. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar het herbestemmen van deze gebouwen met cultuurhistorische waarde.

In totaal heeft het ministerie ruim 2,6 miljoen aan herbestemmingssubsidie verleend. Voor het raadhuis van Ooltgensplaat gaat het om 7183 euro, voor boerderij Zeldenrust 9042 euro en voor de Kwakstee 7115 euro. Deze bedragen zijn bestemd voor onderzoek naar herbestemming. Het ministerie heeft binnen het totaal van 2,6 miljoen euro ook subsidies verleend voor maatregelen om gebouwen met cultuurhistorische waarde wind- en waterdicht te maken.

Aanvragers konden tot en met 30 november 2017 een subsidieverzoek indienen. De aanvragen zijn de afgelopen weken beoordeeld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op 28 februari zijn de definitieve besluiten verzonden naar de aanvragers. Van de 370 subsidieverzoeken uit het land zijn er 299 gehonoreerd. Doel van de subsidieregeling is het voorkomen van het in verval raken van leegstaande monumenten.


Eerdere berichten

Nummer één van 132.000 zonnepanelen geïnstalleerd

19-4-2018

OOLTGENSPLAAT – Waar tot voor kort tarwe groeide, is nu een zonnepark in aanbouw. Nog een halfjaar en het veld met...

Tobruk markeert Bunkerroute en samenwerking Erfgoedlijnen

18-4-2018

OUDDORP – Bij de Bunkerroute, op De Punt, komen twee van de zeven Zuid-Hollandse Erfgoedlijnen bij elkaar: Atlanti...

Zaterdag opent de SurfKaravaan op een nieuwe locatie

18-4-2018

OUDDORP - Surfschool SurfKaravaan is de enige gespecialiseerde golfsurfschool op het eiland met een locatie op het stran...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!