Buurtzorg Goeree viert eerste lustrum

Artikel geplaatst op: 5-3-2018

OUDDORP – Het was 1 maart jl. precies vijf jaar geleden dat op de kop van het eiland Buurtzorgteam Goeree van start ging. Dit betekent dus dat het eerste lustrum kan worden gevierd. En dat doet het team: het bezorgt zijn cliënten een potje voorjaarsbloeiers, Blauwe druifjes, toepasselijk in de huisstijlkleur die deze thuiszorgorganisatie in het vaandel heeft. Gedurende de vijf jaar dat het team bestaat heeft het een flinke ontwikkeling doorgemaakt. En zeker, de dames die het team vormen zijn best trots op hun product en op hun organisatie.

Tekst en foto: Hans Villerius

Zoals elk Buurtzorgteam ondervindt, verging het ook team Goeree. Nadat dit, als derde Buurtzorg team op Goeree-Overflakkee van start ging, diende een stroom van cliënten zich aan, om nooit meer een andere thuiszorgverlener te willen. Zowel mensen die intensieve of zelfs specialistische zorg nodig hebben als vakantiegangers die een hulpvraag hebben. Door de sterke groei is ook het aantal medewerkers van het team uitgebreid, tot momenteel zeven vaste en twee oproepkrachten. Een gemêleerde ploeg met jongere en oudere medewerkers, samengesteld uit alle gezindte en die ook zelf overal over de vloer komt waar maar hulp nodig is. Door samen te gaan werken met fysiotherapie en ergotherapie heeft het team intussen de status Buurtzorg Plus bereikt. En inmiddels biedt Buurtzorg Goeree ook stageplekken voor de opleiding verpleegkundige, niveau 4 en 5.

Optimaal cliëntgericht

"De belangrijkste oorzaak van onze groei is de grote tevredenheid van cliënten en de mond op mond reclame", geven de dames van het team aan. "Door cliënten worden we 'Buurtsupers' genoemd. 'De dames zijn lief en trouw, en ze komen heel gauw', 'Buurtzorg mag er zijn! Heerlijk dat we bijna elke dag door dezelfde mensen geholpen worden' zijn enkele reacties die we van cliënten in ontvangst mochten nemen."Sinds de start van de landelijke organisatie onderscheidt Buurtzorg zich door een vernieuwend en geheel eigen concept: zelfsturende teams, die bewust kleinschalig blijven, die met minimale organisatiekosten opereren en met uiterst korte lijnen werken. Daardoor kan optimaal cliëntgericht worden gewerkt. "Overheadkosten hebben we niet", lichten de dames toe. "Geld dat voor zorg bedoeld is, gaat daadwerkelijk naar de zorg. We hebben ook niet te maken met vastgestelde tijden voor bepaalde handelingen, maar we nemen bewust de tijd voor onze mensen, voor persoonlijke aandacht en zorg."De medewerkers van Buurtzorg zijn nog altijd enthousiast over dit concept en de efficiënte manier van werken die dit oplevert. En door onderling gebruik te maken van elkaars capaciteiten vullen de medewerkers binnen de teams elkaar uitstekend aan.Momenteel vindt er een proef plaats om naast verpleegkundigen niveau 4/5 en verzorgenden niveau 3 ook medewerkers met niveau 2 in te zetten. Laatstgenoemde kunnen dan werkzaamheden overnemen die nu nog gedaan worden door de anderen, zodat die zich vooral kunnen blijven richten op de technische en medische handelingen en op gecompliceerde zorg.

Contact

Aanvankelijk werkte Buurtzorg Goeree vanuit een onderkomen aan de Molenblok. Sinds 2015 is het team te vinden aan het adres Broekweg 2-1 te Ouddorp. Wie woonachtig is in Ouddorp, Goedereede of Stellendam en zorg van Buurtzorg Goeree wil, kan 24 uur per dag en zeven dagen per week contact opnemen via het telefoonnummer: 06 12349654 of via e-mail: goeree@buurtzorgnederland.com. Ook oproepkrachten en stagiairs zijn welkom en kunnen gebruikmaken van deze contactgegevens.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!