Middagje uit naar het boerenbedrijf

Artikel geplaatst op: 5-3-2018

SOMMELSDIJK – Vorige week dinsdagmiddag bezocht juf Don van de Ds. P. van Dijkeschool in Bruinisse Kaasboerderij 'De Westplaat' aan de Heuvelweg in Sommelsdijk en daarna de veehouderij van de familie Boer aan de nabijgelegen Gorsweg. Op de Kaasboerderij legden boer en boerin Van Schaik de kinderen uit hoe door een speciale manier van bereiden van melk uiteindelijk boerenkaas op de plank komt. Ook mochten de kinderen een kijkje nemen in de zuivelruimte waar een van de boerenzoons en twee personeelsleden bezig waren om slagroom, verschillende soorten vla en andere melkproducten te maken. Een kijkje in het winkeltje, waar de kaas en de andere producten worden verkocht, hoorde ook bij de rondleiding. De kinderen keken hun ogen uit. Na wat gegeten en gedronken te hebben is het jonge gezelschap op een kar achter een oldtimer tractor naar de familie Boer gereden. Wat een belevenis voor de kinderen en niet te vergeten voor de ouders die erbij waren. Na een korte speeltijd met trampolines, schommels, skelters en ander speelgoed mocht iedereen in de melkput naar het melken kijken. Daarna was het nog even uitwaaien geblazen bij het Haringvliet en ging het weer op huis aan. Maar niet nadat een ieder zijn of haar buikje had gevuld met een broodje frikandel, knakworst en natuurlijk heerlijke boerenvla. De middag was leerzaam en gezellig. De kinderen zullen dit uitje niet snel vergeten. (Foto: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Dierenliefhebbers gezocht die ouderen laten genieten van 'liefde op po

19-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - ZorgDier Nederland is een goede doelen organisatie, die zoveel mogelijk mensen toegang wil bieden t...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!