Agrarisch verkiezingsdebat gaat niet door

Artikel geplaatst op: 1-3-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Aanstaande maandag zou er in het Diekhuus voor het eerst een verkiezingsdebat worden georganiseerd door LTO afdeling Goeree-Overflakkee en Euro Delta plattelandsjongeren. Eelco van Putten van de LTO licht toe: "Het leek ons een goed idee om als agrarische sector in gesprek te gaan met de lokale politiek. Om het overzichtelijk te houden kozen we ervoor om de vijf partijen uit te nodigen. De opzet van de avond is afgeleid van politieke debatten die op TV hebben plaatsgevonden waarvoor alleen de grootste partijen zijn uitgenodigd. In ons geval is de keuze gebaseerd op de verkiezingsuitslag van de laatste gemeenteraadsverkiezingen."

Door Martijn de Bonte

Na de bekendmaking van het debat roerden de politieke partijen zich die niet waren uitgenodigd voor het debat. Vitale Kernen Goeree-Overflakkee: "We voelen ons met een slechte smoes afgescheept." De partij GOS stelt zich buitengesloten te voelen: "Hetgeen afbreuk doet aan onze democratische rechtstaat." De VVD was wel uitgenodigd maar besloot om niet deel te nemen. "Wij als VVD vinden het ondemocratisch partijen uit te sluiten, zeker nu het lokale verkiezingen betreft."

De LTO stelt in een verklaring: "Gezien de heftige reacties van enkele politici is dit een verkeerde keuze geweest. Het is nooit de bedoeling geweest om bewust personen of partijen uit te sluiten of te kwetsen, hier is geen reden voor. In tegendeel, we zijn van mening dat de huidige raad mede verantwoordelijk is voor de (in onze ogen) succesvolle fusie tussen de vier gemeenten. Uiteraard zijn er een aantal onderwerpen waarover we graag in discussie zouden willen gaan, maar gezien de negatieve reacties op deze opzet is besloten om de debatavond niet door te laten gaan."


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!