Lezing over de Oogappels van de Tsaren

Artikel geplaatst op: 28-2-2018

SOMMELSDIJK - Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op maandagavond 5 maart een lezing over de Hollandse meesters die al eeuwen in Rusland wonen en tijdelijk even terug zijn in Amsterdam.

Hoe zijn de schilderijen van Rembrandt en Jan Steen in Rusland gekomen? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens deze lezing. Daarbij komen in vogelvlucht de geschiedenis van de kunsthandel en het verzamelen van kunst aan de orde. Daarnaast wordt een beeld gegeven van de tentoonstelling in Amsterdam, waarbij u enkele 'kijktips' krijgt om meer uit uw bezoek te halen, dat volgens het museum 'een feest van herkenning' zal worden.De Hermitage in St. Petersburg heeft een onwaarschijnlijk grote collectie kunstwerken, waaronder ook de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst die buiten Nederland bewaard wordt.Tijdens een tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam (tot 27 mei 2018), met als titel 'Hollandse meesters uit de Hermitage; oogappels van de Tsaren' kunnen we onze eigen Hollandse meesters gaan bewonderen die inmiddels al eeuwen in Rusland wonen. Van Rembrandt tot Jan Steen en vele anderen. Hendrickje Stoffels als 'Flora' (van Rembrandt) is bij voorbaat al de publiekslieveling. Nu eens niet als gladde reproductie, maar in het echt te zien!De lezing wordt gegeven door Imelda van der Linden en vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur, aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief consumptie. Aanmelden kan via: infokcego@gmail.com.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, kijk dan op de website www.kcego.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!