Nieuwe columnist:

Artikel geplaatst op: 28-2-2018

Dominee Cornelis van den Berg woont in de Ouddorpse Ring, als hij de straat oversteekt is hij in de kerk. De dominee van de Hervormde Kerk staat letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. "Ik praat net zo graag met gevangenen in Roemenië als met de Ouddorpers."

De Ouddorpse dominee heeft een duidelijk doel. "Ik kan er niet tegen als mensen honger lijden, terwijl er zoveel brood beschikbaar is. Het is volgens mij zonde als dat brood niet wordt uitgedeeld." Hij bedoelt het zowel praktisch als geestelijk. Zijn missie om mensen te helpen en te vertellen over God, bracht Van den Berg al op verschillende plaatsen in de wereld.

Meerdere keren per jaar reist hij met zijn gezin in een omgebouwde touringcar naar Roemenië. Ze nemen vanuit Nederland medicijnen en andere hulpgoederen mee. Met de bus reist hij langs de gevangenissen in het land om daar te spreken met de gevangenen en ze hulp te bieden. Hij komt al jaren in het land. "In de loop van de tijd zijn de gevangenissen wel verbeterd, maar je komt er nog steeds schrijnende situaties tegen."

Voordat hij zich met zijn gezin in Ouddorp vestigde, was hij ruim 11 jaar actief in Zuidoost Azië. Hij was er betrokken bij de oprichting van scholen en zette zijn schouders onder de realisatie van een weeshuis voor gehandicapte weeskinderen. Voor de periode in Azië was Van den Berg dominee in Grand Rapids in de Verenigde Staten en daarvoor in Nieuw-Lekkerland, Katwijk aan Zee en Leerbroek.

Al op 5-jarige leeftijd voelde hij de roeping om later dominee te worden. Geen voor de hand liggende keus, want hij groeide op als boerenzoon. "Ik heb altijd de Heere liefgehad en toen ik op jonge leeftijd achter de pastorietuin in ons dorp liep, wist ik het opeens. Ik mag later dominee worden. Later adviseerde mijn decaan om dierenarts te worden, maar ik ben blij dat ik dominee ben geworden. Dit is een mooi beroep."

In Eilanden-Nieuws verschijnt maandelijks een column waarin dominee Van den Berg vertelt over zijn werk en leven. De eerste aflevering is verschenen in de krant van 27 februari 2018. 


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!