Honk- en softbalvereniging The Islanders op zoek naar nieuw talent

Artikel geplaatst op: 26-2-2018

OUDE-TONGE - Ruim zesentwintig jaar geleden begon het avontuur van de enige honk- en softbalvereniging van Goeree-Overflakkee; The Islanders. Een aantal enthousiaste vrijwilligers vond het tijd voor een echte Flakkeese honkbalvereniging en niet veel later was HSV The Islanders een feit. Na zesentwintig jaar is de vereniging 'still going strong'.

Foto: Shutterstock

In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk veranderingen geweest; zo zijn er bestuurswisselingen geweest en is de vereniging zelfs verhuisd. Het oude veld aan de melkweg werd verruild voor een prachtig nieuw complex op sportcomplex De Koepel. Maar er zijn binnen deze hechte vereniging ook veel dingen hetzelfde gebleven; zo zijn er nog tientallen leden van het eerste uur lid, is de familiaire sfeer binnen de vereniging nog steeds een feit en is het ledenaantal nog altijd constant.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Honkbal is een zomersport, waarbij het seizoen loopt van maart/april tot en met september/oktober. In het midden van het seizoen is er een zomerstop, waarin alle spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie, zodat ze na de zomerstop weer fit zijn voor de tweede seizoenshelft. Doordat honkbal een zomersport is, is het makkelijk te combineren met een sport als voetbal. De competities wisselen elkaar namelijk nagenoeg af.

Bij The Islanders staan spelplezier en gezelligheid voorop. Gedurende het seizoen worden er naast trainingen en wedstrijden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er in het voorjaar een familiedag, waarop iedereen kennis kan komen maken met de sport, en aan het einde van het seizoen een Award Night, waarbij alle prijzen (voor de beste slagmensen en de meest waardevolle spelers van het team) worden uitgereikt en vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Ondanks dat honkbal een zomersport is, wordt er het gehele jaar getraind. In de winter zoeken de spelers de sportzaal op, om conditie en techniek op peil te houden. Momenteel wordt er hard getraind om fit aan de start van het nieuwe seizoen te staan.

De Oude-Tongse vereniging zoekt ook dit jaar weer nieuwe talentvolle honk- en softballers in alle leeftijdscategorieën. "Lijkt het je leuk om eens kennis te komen maken met deze leuke sport, die zo dichtbij huis te beoefenen valt? Kom dan eens gratis meetrainen met een van de teams. Er is voor iedere leeftijd een passend team. Momenteel zijn de trainingen nog binnen, maar vanaf maart vinden ze weer plaats op het geliefde veld op sportcomplex De Koepel. Nieuwsgierig geworden naar deze gezellige vereniging? Kom dan eens koffie drinken in kantine 't Vuufde Honk, Suissendijk 10 in Oude-Tonge, of trek je sportschoenen aan en gooi een balletje mee tijdens een van onze trainingen." Kijk voor meer informatie op www.the-islanders.nl, of mail naar info@the-islanders.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!