Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

Artikel geplaatst op: 26-2-2018

"Doe iedereen de groeten op Goeree-Overflakkee…!" Met die woorden nam Peter Bienefelt afscheid na een interview dat Eilanden-Nieuws met hem had in verband met het wereldkampioenschap broodbakken dat hij onlangs behaalde. De manier waarop hij afscheid nam, geeft aan dat hij z'n eilandelijke komaf nog altijd koestert, ondanks dat hij met zijn gezin al een flink aantal jaren buiten het eiland woont. Maar feit is en blijft dat wie in Sommelsdijk en Middelharnis 'Bienefelt' zegt, het eigenlijk altijd wel over het geslacht heeft, dat al sinds mensenheugenis onlosmakelijk aan kwaliteitsbakkersproducten verbonden is. Zo ook Peter Bienefelt, opgegroeid in Sommelsdijk en nu woonachtig in Barendrecht. Hij heeft alleen geen eigen bakkerswinkel, maar legde zich vooral toe op het opbouwen van een enorme expertise op het gebied van broodbakken. Hij behaalde de titel Meester Boulanger. En met de kennis die hij in huis heeft, biedt hij vanuit zijn Atelier Du Pain broodbakkersland advies en ondersteuning om zowel product als productieproces bij individuele bakkers op een nog hoger niveau te brengen. Maar tijdens de prestigieuze wedstrijd Bakery Masters die deze maand, als onderdeel van de vakbeurs Europain in Parijs werd gehouden, was het Peter zelf die moest laten zien wat 'ie waard is. En dat deed hij: in de categorie waarin hij aan deze toonaangevende wedstrijd deelnam, op internationaal en het allerhoogste niveau, werd hij eerste, dus wereldkampioen. Trots, en toch bescheiden, vertelt hij erover in een uitgebreid artikel in onze (abonnee-)editie van aanstaande vrijdag 2 maart. (Tekst en foto: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!