Opleverfeest voor bewoners NOM-woningen

Artikel geplaatst op: 20-2-2018

STELLENDAM – Donderdagmiddag organiseerde Woningbouwvereniging Beter Wonen een 'opleverfeest' voor de bewoners van de nul-op-de-meter (NOM) woningen in Stellendam en Ouddorp in het Wapen van Stellendam. Het was een uniek gebeuren voor het eiland dat dit soort woningen door een woningcorporatie worden gebouwd. Vandaar een diner voor de bewoners.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Bij het opleverfeest zou ook wethouder Daan Markwat aanwezig zijn, maar hij moest verstek laten gaan omdat hij door de griep was geveld. Teun Bakelaar, voorzitter van Woningbouwvereniging Beter Wonen, hield een korte toespraak. Hij keek terug op de projecten aan de Meidoornstraat in Stellendam en aan de Oosterweg en het Hoge Pad in Ouddorp. Volgens Bakelaar was het voor de oud-bestuursleden Peter Braber, Leen Kieviet en huidige bestuurder George Moerkerk destijds een moeilijke beslissing geweest om de oudere woningen aan de genoemde straten te slopen. Hij noemde in dit verband de karakteristieke woningen aan de Meidoornstraat. Het zou te veel gaan kosten om deze woningen weer te restaureren. Het zijn dus nul-op-de-meter woningen geworden en dit past in het streven van Beter Wonen om hun woningen energieneutraal of CO2-neutraal te maken. "Er zullen andere energiebronnen moeten worden aangesproken". Alle nieuwbouwwoningen van Beter Wonen zullen daarom geen gasaansluiting meer hebben. "We bouwen alleen nog maar nom-woningen", aldus Teun Bakelaar.Tijdens zijn toespraak maakte Bakelaar van de gelegenheid gebruik om zijn excuses aan te bieden voor de overlast die er tijdens de bouw voor de omwonenden heeft plaatsgevonden en wenste de bewoners veel geluk met deze nieuwe unieke woningen.Gelukwensen waren er eveneens voor de bewoners, ook voor aannemer Dura Vermeer, die trots was dat zijn bedrijf dit karwei heeft mogen klaren. Verder was hij ook blij dat zijn bedrijf ook de 27 appartementen mag bouwen op het terrein van De Vliedberg.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!