Rechtzaak over diepte Stellendamse vaargeul

Artikel geplaatst op: 20-2-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Maandagmiddag troffen de gemeente Goeree-Overflakkee en het Rotterdams Havenbedrijf elkaar voor de tweede keer in de rechtszaal omtrent het geschil over het nakomen van de afspraken voor het blijvend uitbaggeren van de vaargeul (Slijkgat) bij de Stellendamse buitenhaven. Dit op een diepte van 5.50 meter. "Het gemeentebestuur is er alles aangelegen de belangen van de havencluster Stellendam, visserij en bedrijfssector, met verve te verdedigen en dat gebeurt ook", zegt portefeuillehouder Arend Jan van der Vlugt.

Door Jaap Ruizeveld

"Het is van eminente betekenis dat de haven bereikbaar is en blijft met de aangegeven vaargeuldiepte. Het is in 2009 bij de Alders-akkoorden afgesproken. Toen met de stad Rotterdam. Na overdracht van dit project met het Havenbedrijf Rotterdam. Er moet nu een uitspraak komen. Dat de kosten van het uitbaggeren op de afgesproken diepte door het Havenbedrijf als 'hoog' worden ervaren, kan geen reden zijn om op een andere diepte (5 meter) in te zetten.

Communicatie

De wethouder geeft overigens aan dat er wel gebaggerd wordt en dat de onderlinge communicatie nu als goed wordt ervaren. Ook zou er overleg zijn met Rijkswaterstaat over het zogenoemde spuiregiem. Recent liep er een kotter vast in de geul. Daardoor moesten vissers met hun vangst uitwijken naar andere visafslagen. Ook het bedrijfsleven zou opdrachten zijn kwijtgeraakt omdat schepen de werven niet konden bereiken. Zowel voor de veiligheid als voor de economische belangen is een rechterlijke uitspraak gewenst.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!