Schoolkinderen dag lang in de weer met Lego

Artikel geplaatst op: 20-2-2018

SOMMELSDIJK - Vorige week donderdag was het een bijzondere dag voor de kinderen van groep 3 van de School met de Bijbel. De kinderen hadden al lange tijd naar deze dag uitgekeken. En donderdagochtend was het zover: de kinderen hadden een hele dag het speellokaal van de school tot hun beschikking en de juffen hadden een grote hoeveelheid Legobouwstenen gehuurd. Ze konden toen naar hartenlust gaan bouwen. Ze hadden het hiermee zó druk, dat er tussen de middag geen tijd was om thuis te gaan eten en daarom werd er voor eten gezorgd. Aan het eind van middag was het Legoland compleet. De kinderen hadden heel veel dingen gebouwd die je in een gewoon land ook tegenkomt: van een kazerne met soldaten en oorlogstuig tot een ziekenhuis met ambulances, bedden en verpleegsters. Er waren ook uitkijktorens en zelfs dolfijnen te vinden in het gebouwde Legoland. Aan het eind van de dag kwamen de ouders en grootouders om de bouwactiviteiten van de kinderen of kleinkinderen te bewonderen. Juffrouw Slootweg legt uit dat één van de kinderen heel enthousiast is over het bouwen met Lego en dat ze besloot om dit enthousiasme met heel de klas te laten delen. En dit is gelukt, want alle kinderen hebben deze dag met heel veel plezier met de Lego gewerkt. Jammer dat het bouwwerk uiteindelijk toch weer afgebroken moest worden. (Tekst en foto: Adri van der Laan)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!