Vrienden van Carmen doneert bijna € 7.000 aan Familiehuis Daniël den Hoed

Artikel geplaatst op: 19-2-2018

SOMMELSDIJK – Het jaar 2017 heeft de Stichting Vrienden van Carmen een mooie opbrengst geleverd: ruim € 23.000 kon worden bijeengebracht voor het goede doel. Beter gezegd, twee goede doelen. Aan één daarvan, Familiehuis Daniël den Hoed te Rotterdam, werd vrijdag 9 februari een cheque overhandigd. In het Familiehuis zelf.

Door Hans Villerius

SOMMELSDIJK – Menigeen uit Sommelsdijk herinnert zich haar: de moedige, dappere Carmen Kievit. Na bijna vijf jaar ziek te zijn geweest overleed ze op 1 december 2015, 25 jaar jong, nog geen negen maanden getrouwd. De kwaadaardige hersentumor die ze bleek te hebben, werd haar fataal, ondanks alle moeite die gedaan werd – operaties, chemokuren en bestralingen – om haar leven te redden. Met medeweten en instemming van Carmen startten haar ouders Daaf en Marianne een jaar voor haar overlijden het fietsteam 'Vrienden van Carmen', met als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Op het tenue waarin de teamleden fietsen prijkt een foto van Carmen, een foto die ze zelf nog uitgezocht heeft. Ze wist dat ze zelf niet meer beter zou worden, dat ze overlijden zou. Maar waardevol vond ze 't te weten dat mensen om haar heen het op zich wilden nemen financieel bij te dragen aan het onderzoek naar hersentumoren, zodat mogelijk op langere termijn patiënten ervan genezen kunnen worden. Zorg voor anderen, met name zieke kinderen, is tot het laatst toe Carmens drive geweest. En daar paste de start van 'Vrienden van Carmen' met haar doelstelling helemaal bij: waar Carmen zelf nu niet meer voor anderen kan zorgen, zorgen nu anderen, de vrienden van Carmen, voor hen.

Activiteiten

Het fietsteam 'Vrienden van Carmen', dat twintig mannen en drie vrouwen telt, maakt regelmatig trainingstochten. Zo houden ze hun conditie op peil om deel te kunnen nemen aan langere toertochten die in den lande worden georganiseerd voor het goede doel. Ook fietsen ze mee met de GO Classic. Maar het team organiseert ook zelf een fietstoer, jaarlijks in mei: de Vrienden van Carmen Classic.Daarnaast probeert stichting Vrienden van Carmen op andere manieren geld bijeen te krijgen. Bijvoorbeeld met het organiseren van een vossenjacht, een voetbalwedstrijd of een bootcamp. Ook de plaatselijke supermarkten en hun klanten werken graag mee door het inzamelen van statiegeldbonnetjes. Verder proberen de Vrienden van Carmen ervoor te zorgen dat zieke kinderen tijdens hun verpleging in een ziekenhuis knuffelbuddy's kunnen krijgen, als vorm van troost in moeilijke tijden. Carmen zelf heeft daar tijdens haar ziekte ook steun aan ondervonden en in diezelfde lijn worden na haar overlijden nu kinderen die daar behoefte aan hebben met een knuffelbuddy bedacht. Voor € 7,95 kan bij Vrienden van Carmen zo'n knuffelbuddy worden besteld. Verder doen de Vrienden momenteel hun best om eilandbreed in winkels donatieboxjes te mogen plaatsen. Klanten die dat willen kunnen daarin dan een gift doen, om zo een bijdrage te leveren aan Stichting Stop Hersentumoren, en daarmee aan het doen van onderzoek naar hersentumoren. Bedrijven die het mooi vinden om ook zo'n donatieboxje te plaatsen zijn welkom en kunnen daarvoor contact opnemen met Vrienden van Carmen, die inmiddels een stichting is geworden.

Goede doelen

Aan alle activiteiten van Stichting Vrienden van Carmen, dus ook aan de donatieboxjes, zijn twee goede doelen verbonden. Van de totale opbrengst gaat 70 procent naar de Stichting Stop Hersentumoren en 30 procent is bestemd voor een wisselend maar wel aan kankerzorg gelieerd doel. Voor 2017 was dat het Familiehuis Daniel den Hoed. Vorig jaar bracht de stichting € 23.300 bijeen. Daarvan kreeg Stichting Stop Hersentumoren € 16.310 en Familiehuis Daniel den Hoed € 6.990, bestemd voor de bouw van een nieuw familiehuis, waarin familie kan logeren van patiënten die in de Daniël den Hoed moeten verblijven. In 2018 verhuist de ziekenhuislocatie Daniël den Hoed naar een nieuw Erasmus MC Kanker Instituut in het centrum van Rotterdam. Om de nabijheid te kunnen blijven bieden aan familie en patiënten wordt er op zwaaiafstand van het Erasmus MC een nieuw en groter Familiehuis gebouwd. Een huis dat over enkele jaren aan ruim tweemaal zoveel gasten logeergelegenheid dichtbij het ziekenhuis biedt. En graag leverde Stichting Vrienden van Carmen hier hun bijdrage aan. Bijna zevenduizend euro kon worden overhandigd en daarvoor ging een delegatie van de stichting vrijdag 9 februari graag naar Rotterdam, om in het Familiehuis een cheque ter waarde van dit bedrag te overhandigen.

Steunen

Dit jaar is de afdeling Oncologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland als tweede goede doel verbonden aan de activiteiten van Stichting Vrienden van Carmen, die op 12 mei aanstaande voor de vierde maal de Vrienden van Carmen Classic houdt en op 16 juni haar jaarlijkse voetbalwedstrijd.Wie het goede doel ook wil steunen kan een donatie doen op IBAN NL07RABO0316523151 ten name van Stichting Vrienden van Carmen te Sommelsdijk. Alle gelden gaan voor de volle honderd procent naar het goede doel. Zie voor meer informatie www.vriendenvancarmen.nl en de gelijknamige Facebookpagina.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!