Raad van State op haar na akkoord met woningbouwplan Oude-Tonge

Artikel geplaatst op: 14-2-2018

OUDE-TONGE – De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de Raad van State met een aanvullende onderbouwing er alsnog van overtuigd dat er voldoende behoefte is aan ruim 50 nieuwe woningen in de Molenpolder in Oude-Tonge.

Door Persbureau Cerberus, impressie: Estate Invest

De Raad van State veegt woensdag in een einduitspraak dan ook bijna alle bezwaren van omwonenden definitief van tafel. De gemeenteraad repareerde vorig jaar april het bestemmingsplan nadat de Raad allerlei gebreken had vastgesteld. Zo had de gemeente de behoefte aan woningen niet voldoende onderbouwd. Dat is nu wel gebeurd. Alleen de parkeerregeling voor de nieuwe wijk kan de toets der kritiek nog niet doorstaan. De Raad vernietigt de regeling waarmee de gemeente in omgevingsvergunningen minder parkeerplaatsen toestaat dan het bestemmingsplan voorschrijft. Omwonenden vreesden terecht dat er op die manier alsnog te weinig parkeerplaatsen worden aangelegd, waardoor er alsnog een parkeerchaos rondom de nieuwbouw zou kunnen ontstaan.


Eerdere berichten

Bij Hapkido word je niet voor de leeuwen gegooid

20-2-2018

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Jeroen Maliepaard (30) heeft samen met een aantal anderen in november een Hapkidover...

Voetbaltalent gezocht voor nieuw team

20-2-2018

SOMMELSDIJK – Wil je graag je conditie verbeteren en houd je van voetbal? Of wil je graag je sportprogramma uitbre...

Mooie opbrengst Kids Care 2018

20-2-2018

SOMMELSDIJK - Een drukte van belang was het op vrijdag 2 februari in Het Prieel van De Staver. Daar gingen om 16.00 uur ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!