Beeldjes voor beste foto's Rarekiek

Artikel geplaatst op: 9-2-2018

MIDDELHARNIS- De leden van De Rarekiek doen niet aan onderlinge wedstrijden of competities. De enige uitzondering zijn de zogenoemde 'Beeldjes'. De winnaars mogen een jaar een beeldje, gemaakt door Mel Dale, mee naar huis nemen. Hiervoor worden twee kleurenfoto, twee zwart-wit foto's en een samenhangende serie van vijf foto's ingeleverd. Het ene jaar wordt aan een bekende fotograaf van buiten de club gevraagd de beoordeling te doen en het andere jaar een beeldend kunstenaar.

Dit jaar is kunstenaar Leo van den Bos gevraagd om de foto's van de leden te beoordelen. Hij kreeg de hele stapel van meer dan 125 foto's thuis om rustig zijn keuze te kunnen maken. Het is voor de deelnemers natuurlijk leuk om te winnen, maar vooral om de mening van Leo over je werk te horen. Daarom worden alle foto's op de clubavond van 2 februari besproken. Een kunstenaar kijkt vaak anders naar het werk. Dat kan heel verrassend en leerzaam zijn. In de volle Diekhuuszaal, waar De Rarekiek bij elkaar komt, werden de winnaars bekend gemaakt. De beste zwart-wit foto was van Sue Goldberg, de prijs voor de kleurenfoto ging naar Magda Korthals en Theo Mastenbroek maakte de beste serie, met als titel 'Metamorfose'.

Het laten beoordelen van foto's door fotografen van buiten de club is belangrijk om andere meningen te horen. Andere fotografie bekijken is ook goed, daarom nodigt De Rarekiek op 9 maart de kleine, maar heel goede Fotoclub Made uit voor een bezoek. Internationaal wordt er samengewerkt met de Engelse 'Dorchester Camera Club', zij sturen een serie foto's die wij gaan beoordelen en later doen we dat andersom. Meer weten? Kijk dan op www.rarekiek.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!