Honderden leerlingen bezoeken Beroepenmarkt

Artikel geplaatst op: 7-2-2018

MIDDELHARNIS – Je zult in de tweede klas van de mavo of van het vmbo zitten en er al over na moeten denken welke profielkeuze je straks moet maken voor je verdere schooljaren. En nog verder weg, maar waar het uiteindelijk juist om gaat: aan welke beroepen denk ik dat die wel bij me zullen passen? En hoe weet ik nu wat het werk in zo'n beroep eigenlijk inhoudt? Voor deze en dergelijke vragen was er vorige week dinsdagavond in Middelharnis de Beroepenmarkt in CSG Prins Maurits, georganiseerd door CSG Prins Maurits, de RGO en het Edudelta College, samen met de gemeente Goeree-Overflakkee. Aan laatstgenoemde is het te danken dat in de aula en in de gangen van de Prins Maurits tientallen bedrijven uit de regio vertegenwoordigd waren om de leerlingen van informatie te voorzien over het werk in hun branche. Van zorg tot techniek, van scheepvaart tot ict en van groen tot food of recreatie, tal van sectoren waren vertegenwoordigd. Zelfs een touringcar en een imposante DAF truck stonden bij de school opgesteld. Voor zo'n vierhonderd leerlingen met hun ouders of verzorgers vormde de Beroepenmarkt een mooie gelegenheid om zich voor te laten lichten, zodat de leerlingen zich een beter beeld kunnen vormen over hun mogelijk toekomstige beroep. (Tekst en foto's: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!