Raad van State eist opheffing kampeerplaatsen

Artikel geplaatst op: 7-2-2018

DEN HAAG/OUDDORP – Recreatiebedrijf Landal mag alleen negen nieuwe recreatiewoningen op Strand Resort Ouddorp Duin bouwen als camping en recreatiepark De Magneet negen standplaatsen opheft.

Dat heeft de Raad van State woensdag in een definitieve uitspraak over het bestemmingsplan voor de negen woningen bepaald. De Raad van State heeft die bepaling zelf in het bestemmingsplan gezet, omdat het plan geen harde garanties voor de uitruil bood. De gemeente Goeree-Overflakkee vond het prima als de kampeerplaatsen pas een paar jaar na de bouw van de recreatiewoningen zouden worden opgeheven. De Raad is het evenwel eens met bezwaarmakers Ouddorp Kust Ruimte Rust en Natuur- en Landschapsbescherming dat die regeling boterzacht was. Immers, de gemeente wil in principe de recreatiedruk in Goeree niet verder laten toenemen. Dat betekent als er nieuwe recreatiewoningen bijkomen dat er elders woningen of standplaatsen moeten verdwijnen. Maar dan moet dat ook één op één plaats vinden, meent het bestuursrechtscollege.

Overigens heeft de Raad alle andere bezwaren van de twee Goereese belangen- en milieuorganisaties verworpen. Zij zijn tegen de bouw van nieuwe recreatiewoningen. Volgens hen kan er geen recreatiewoning meer bij op het Landal Strand Resort Ouddorp Duin, en zeker niet nog eens 9 woningen op een veld tegenover camping de Klepperstee.De Raad vindt de nieuwe woningen geen probleem zolang de negen standplaatsen op De Magneet worden opgeheven.

Tekst: Persbureau Cerberus, foto: Shutterstock


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!