Filipijnse Hazel opent nagelstudio in Oude-Tonge

Artikel geplaatst op: 6-2-2018

OUDE-TONGE- Op 1 januari was het officieel. Hazel's Nagel Studio aan de Zuiddijk 57 in Oude-Tonge. Hazel Amistoso is er erg mee in haar nopjes. Niet alleen kan ze haar oorspronkelijke beroep uit de Filippijnen voortzetten, maar ook biedt het de mogelijkheid om mensen te leren kennen en de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ze hoopt dan ook vele nieuwe klanten te mogen ontvangen in haar gloednieuwe studio.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Hazel woont sinds april vorig jaar in Nederland. De reden om hierheen te komen, was het huwelijk met haar Nederlandse man Jurgen. Het stel leerde elkaar, via een kennis, drie jaar geleden kennen in Maleisië, waar ze allebei voor hun werk waren. Het klikte meteen en na een aantal jaren heen en weer reizen, besloten ze zich voorlopig in Nederland te vestigen. Hazel voelt zich hier al redelijk thuis. "Nederland is schoon, maar ook koud", vindt ze. "Een heel verschil met de Filippijnen, waar het gemiddeld 35 graden is en altijd erg vochtig. De mensen zijn hier erg vriendelijk, maar in Oude-Tonge mis ik wel een beetje de drukte van de stad, dus ik ben blij dat ik weer aan het werk kan". Om in Nederland te mogen komen, moest Hazel alvast wat Nederlands leren en nog steeds volgt ze lessen en uiteraard ook de bijbehorende inburgeringscursus. "De taal is best moeilijk" zegt ze, "en dat terwijl ik prima Engels spreek. Ik kan het redelijk goed verstaan, maar spreken en lezen is nog lastig. Door te starten met mijn nagelstudio kan ik met mensen in contact komen en heel veel oefenen. Maar boven alles vind ik het ontzettend leuk om handen en nagels te verzorgen. Dat was altijd al mijn grootste hobby".

Afkijken

De moeder van Hazel had ook een nagelstudio en als klein meisje keek ze altijd mee, als haar moeder bezig was. "Op de middelbare school in de Filippijnen kunnen leerlingen een praktijkvak kiezen, legt ze uit. "Kleding maken, schoonheidsspecialiste of manicure bijvoorbeeld. Ik koos uiteraard voor het laatste en dat ging me prima af. Na mijn schooltijd ben ik me er helemaal op toe gaan leggen en ging bij heel veel families langs om de manicure te verzorgen. Dat was veelal bij mensen die het financieel wat beter hadden. Vader, moeder en de oudere kinderen, allemaal wilden ze met regelmaat een manicure. Ik had er dagelijks mijn werk aan van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Zodoende heb ik heel veel ervaring opgedaan. Ook hier in mijn eigen studio kan iedereen terecht voor een complete handverzorging en als men wil, kan ik na afloop de nagels mooi aflakken. Ik heb daarvoor een assortiment nagellak van hoge kwaliteit, die zeker twee weken lang blijft zitten".

Voeten

Niet alleen handen en nagels, maar ook de voeten zijn in goede handen bij Hazel. "Voetverzorging, voetspa en eeltverwijdering behoren tot de mogelijkheden", beaamt ze, "maar ook ingegroeide teennagels kunnen worden verwijderd. Ook weer een techniek, die ik me in mijn thuisland met succes heb eigen gemaakt. Inmiddels heb ik al wat vaste klanten, maar ik hoop dat meer mensen de weg naar mijn studio zullen vinden. Ik neem uitgebreid de tijd voor de behandeling, want ik wil graag dat de mensen tevreden naar huis gaan en doorvertellen dat het allemaal prima was en natuurlijk dat ze later weer terug komen".

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan men contact opnemen via Hazel.amistoso1@gmail.com of bellen naar 06-15458232. Ook kan men een kijkje nemen op de Facebookpagina van Hazel's Nagel Studio.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!